اقتصادی 25 مهر 1402 - 7 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

عدم آگاهی از شرکت‌داری و ارزش‌گذاری حبابی مانع جذب سرمایه خواهد بود

مشاور شركت‌های دانش‌بنيان بنياد مستضعفان، عدم آشنایی به مبانی حاکمیت شرکتی و ارزش‌گذاری حبابی را مانع جذب سرمایه شرکت‌های دانش‌بنیان دانست.

به گزارش طاهر آنلاین و به نقل از ریحان نیوز، طاها میرمحمدی در گفت‌گویی با اشاره به چالش‌های شرکت‌های دانش بنیان، اظهار کرد: امروزه کسب و کارهای نوپا با چالش عدم آشنایی و اشراف کامل به اصول شرکت داری و کم توجهی به فرآیند جذب سرمایه روبرو هستند، در برخی موارد حتی لازم نیست که تسلط کافی بوده و حتی می‌تواند یک آشنایی حداقلی باشد.

وی داشتن اطلاع نسبت به قانون تجارت در تیم کسب و کار الزامی دانست و افزود: به همان اندازه‌ای که بازاریابی و بازخوردگیری از مشتری اهمیت دارد به همان میزان هم تیم حقوقی و مالی کسب و کار باید به قوانین آگاه باشند.

میرمحمدی یادآور شد: به وفور کسب و کارهایی می‌بینیم که باوجود داشتن بازار مناسب و دانش فنی خوب و توانایی بالا در فروش؛ به‌واسطه عدم آگاهی به اصول مذاکره با سرمایه‌گذار به چالش تامین سرمایه برخورد می‌کنند.

عضو هيئت مديره شركت صنعتی دانش‌بنيان اعلام کرد: طبق آمار بین ۹ تا ۱۲ ماه بعد از شروع فعالیت تجاری کسب و کارهای نوپا کمبود منابع مالی و الزام به جذب سرمایه خودنمایی می‌کند، از آن طرف اغلب صندوق ها و سرمایه گذاران این حوزه آمادگی تامین مالی را دارند اما پروژه مطلوب پیدا نمی‌کنند، پس حتما شرکت‌های دانش بنیان باید خودشان را تقویت کرده و آماده شراکت با یک سرمایه‌گذاری حرفه‌ای کنند.

مشاور شركت‌های دانش‌بنيان بنياد مستضعفان با اشاره به دو بخش مهم، گفت: باتوجه به اینکه اغلب شرکت‌ها به پیشنهاد مشاوران و منتورها دیر اقدام به تاسیس شخصیت حقوقی می‌کنند پس از گذشت مدتی و موقعی که به جذب سرمایه می‌رسند، شرکت فاقد انضباط، شفافیت و صلاحیت مالی است، از این رو اولین چالش اینجاست که وقتی شرکت و حتی سرمایه‌گذاران شخصی نیاز به اطلاعات مالی شفاف دارند، نه تنها موجود نیست بلکه توانایی تهیه آن نیز اغلب وجود ندارد‌، و چون داده قابل اتکایی از گذشته وجود ندارد پیش بینی و استخراج اطلاعات آینده هم غیرممکن می‌شود.

وی با بیان اینکه عدم مشاهده شفافیت مالی بیشتر ناشی از بی توجهی است، عنوان کرد: توصیه این است که از ابتدای کار شخصیت حقوقی کسب و کار شکل گرفته و به‌عبارتی شاکله مالکیت معنوی و مادی دارائی ها شفاف شود. گرچه فعالیت در قالب شخصیت حقوقی نیاز به رعایت ظرافت های خاصی دارد ولی برای آینده کسب و کار بهتر است.

میرمحمدی گفت: از آنجایی که شرکت‌های دانش‌بنیان دانش فنی خود را بسیار باارزش می‌دانند، ارزش‌گذاری بالایی برای خودشان متصور می‌شوند، در حالی که این موضوع خود یک مانع و توهم است که حباب ایجاد می‌کند.

وی یادآور شد: طبیعتا وقتی شرکت دانش‌بنیان با یک سرمایه گذار حرفه ای روبرو می‌شود حتما منافع کافی را نخواهد داشت و باوجود هیجانات؛ خیلی از امتیازات را از دست می‌دهد. همه ربسک هایی که اشاره شد موجب این اتفاق است و کم توجهی شرکت به برخی قوانین سبب افزایش احتمال اختلاف با شرکاء جدید خواهد شد.

میرمحمدی با تاکید بر اینکه نگاه سرمایه‌گذار نگاهی کاملا حرفه ای و قانونی است، تصریح کرد: اما شرکت دانش‌بنیان با مدیریت نخبگانی و علمی که انجام می‌دهد اغلب به این موارد اشراف ندارد و مجبور می‌شوند که امتیازها را واگذار کنند که در نهایت تیم فناور متضرر این اتفاق خواهد بود.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *