اجتماعی 05 بهمن 1401 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

لزوم اصلاح و بازنگری قانون برخورد با قاچاق کنندگان چوب توسط مجمع نمایندگان مازندران

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری گفت: از مجمع نمایندگان استان درخواست دارم که قانون اصلاح و بازنگری قانون برخورد با قاچاق‌کنندگان را در دستور کار قرار بدهند، چرا که این قانون بهویژه در حوزه قاچاق چوب بازدارنده نیست.

به گزارش طاهر آنلاین، سرهنگ مجید زکریایی امروز در آیین افتتاحیه از دستگاه هوشمند مانیتورینگ ردیابی حفاظت از منابع طبیعی و در جمع خبرنگاران ضمن تسلیت شهادت امام هادی علیه السلام، اظهار کرد: در ۱۰ماهه سال جاری درخصوص مقابله با زمین‌خواری و مرتع‌خواری اقداماتی در سطح شهرستان‌های حوزه استحفاظی منجر به تشکیل ۹۵۱ فقره پرونده غیرمجاز شد که در اجرای تبصره ذیل ماده ۵۵ قانون حفاظت و بهره برداری صورت گرفت.

وی افزود: همچنین حدود ۳۲۶ هکتار از اراضی مرتعی و جنگلی رفع تصرف شد، همچنین در۱۰ ماهه سال جاری هم اجرای احکام قضایی را در دستور کار داشتیم، که پیرو آن حدود تقریبی ۳۴ هکتار از اراضی از ید متصرفین خارن شد.

سرهنگ زکریایی اعلام کرد: هزار و ۷۳ فقره پرونده ذیل ماده ۴۸ شامل حمل و نگهداری چوب آلات به میزان ۳۲۷ مترمکعب چوب آلات کشف و ضبط شد و هزار و ۴۴۸ استر هیزم در حین حمل و نگهداری از متخلفین کشف و ضبط شد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری همچنین عنوان کرد: ۵ هزار و ۷۵ کیلوگرم هم زغال غیرمجاز و ۵۹ هزار و ۱۶۰ شاخه چلم و ۴هزار و ۱۰۰ کیلوگرم چوب تاق برای تبدیل کردن به زغال نیز کشف شد.

این مسئول یادآور حدود ۸۳۷ کیلوگرم خزه غیرمجاز از درختان جنگلی برداشت شده بود که کشف شددر این ده ماهه در راستای اجرای طرحهای بازدارنده مقابله با قاچاق چوب ۹۱۲ مرد شناسایی که با ۷۹۰ دستگاه خودرو هم توقیف شد و ۹۱۲ نفر هم دستگیر شدند.

وی خاطرنشان کرد: در سال اخیر به دلیل کمبود بارش و خشکسالی در دی ماه سال جاری ۱۳ فقره حریق داشتیم در ۹ ماهه ۲۷ فقره حریق، همچنین حدود ۱۳۵ هکتار از اراضی جنگلی ما خوشبختانه به‌صورت سطحی دچار آتش‌سوزی و مهار شد که بیشترین آن در گلوگاه و نکا بود.

سرهنگ ذکریایی گفت: آن چیزی که در اطفای حریق ما را با مشکل مواجه میکند تخریب جاده‌های جنگلی است، که در زمان آتش‌سوزی بحث انتقال نیرو و عبور را با مشکل روبرو میکند، البته وجود دو دستگاه بالگرد خیلی یاری کننده است، اما در شب و زمانی که کاهش دید داریم کمک‌کننده نیست.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری همچنین گفت: وجود ۹کارخانه عظیم سلولزی که روزانه ۶۰۰ الی ۷۰۰ تن مصرف دارند که بخشی از مصارف آن‌ها توسط استان‌های دیگر تامین میشود و ممکن است که برخی از چوب‌های قاچاق لابه‌لای چوب‌ها خوراک این کارخانجات شود.

این مسئول اعلام کرد: در سال جاری بیش از ۶۵۰ مورد بازدید از سطح کارخانجات دپوهای متخلف و همچنین برخی از مراکز پلمپ شدند، کنترل این دپوها هم در دستور کارمان است

وی گفت: از مجمع نمایندگان استان درخواست دارم که قانون اصلاح و بازنگری قانون برخورد با قاچاق کنندگان را در دستور کار قرار بدهند، چرا که این قانون بازدارنده نیست، خودروها پس از دستگیری‌ها پس از اعمال جریمه نقدی معادل دو برابر ارزش کالای کشف شده؛ دوم معادل چهار برابر و مرحله سوم معادل ۶برابر ارزش کالا است.

سرهنگ ذکریایی با بیان اینکه عرضه و تقاضا در این استان همخوانی ندارد، افزایش تقاضا منجر به افزایش تشدید خواهد شد، اعلام کرد: باتوجه به کمبود نیروی انسانی از فناوری روز کار هوشمندسازی یگان با نصب جی پی اس در خودروها برای ردیابی حفاظت استفاده کردیم، همچنین در بخش اطفای حریق هم جانمایی دستگاه هوشمند را انجام دادیم تا در زمان آتش
کنترل نگهبانی‌ها از ایست و بازرسی‌ها از کارخانجات صورت بگیرد.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری اضافه کرد: ما ۱۰۵ واحد نگهبانی در سطح عرصه‌های جنگلی داریم، ایست بازرسی در گلوگاه، زرندین در نکا، ورسک در سوادکوه، بایجان در جاده آمل و واز در شهرستان نور داریم.

به گزارش فارس؛ همچنین از دستگاه مانیتورینگ هوشمند ردیابی تیم حفاظت از منابع طبیعی که مدتی است در اداره کل منابع طبیعی و جنگلداری مازندران تعبیه شده و در حال استفاده است رونمایی شد.

 

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *