اجتماعی 09 شهریور 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

اجرای طرح درخت‌کاری در سواحل آزادشده مازندران در سال جاری

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران_ساری گفت: در سال جاری طرح درخت‌کاری در سواحل آزادشده را در دستور کار داریم تا بتوانیم شاهد سواحلی سبز باشیم.

به گزارش پایگاه خبری طاهر آنلاین، علی علوی امروز نشست خبری به‌مناسبت هفته دولت، با اشاره به تشدید اقدامات حفاظتی در استان، اظهار کرد: در سال جاری با دوبرابر کردن گشت‌های حفاظتی، تلاش‌ها، پشتکار همکاران قضایی و نیروهای امنیتی توانستیم سه باند مخوف و سازمان یافته قاچاق چوب را شناسایی و دستگیر کنیم.

وی با بیان اینکه ما سربازان امنیت زیستی کشور هستیم، افزود: خوشبختانه امسال در تولید گندم خودکفا شدیم همه منوط به این است که ما خوب کار کنیم.

علوی تصریح کرد: در سال جاری ۴۰درصد از اراضی شرق استان ما زیر کشت نرفت، در این راستا قرار شد تا سال ۲۰۳۰ هزار میلیارد درخت در سطح دنیا کاشته شود که سهم استان ما کاشت یک میلیارد درخت شد که کمکی به صنایع کشور است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران_ساری یادآور شد: در سال جاری طرح درختکاری در سواحل آزادشده را در دستور کار داریم تا بتوانیم شاهد سواحلی سبز باشیم.

وی گفت: حدود ۲۰درصد از جنگل‌ها در اختیار حفاظت محیط زیست قرار دارد و از اختیار منابع طبیعی استان خارج است، طرح‌های ما حفاظتی و مربوط به آبخیزداری است که امسال رشد چشمگیری در جذب اعتبارات بودجه‌ای داشتیم.

در ادامه این نشست، موسی مقیمی معاون امور حفاظت و اراضی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران_ساری، با اشاره به پیگیری بحث کاداس در اداره ممیزی و حفاظت اظهار کرد: تا به امروز از میزان کل اراضی دولتی و ملی به مساحت یک میلیون و ۲۳۱ هزار هکتار؛ میزان یک میلیون و ۱۰۹ هزار هکتار به نام سازمان اخذ سند شد که تعداد قطعات سند به هزار و ۷۹۴ فقره سند می‌رسد و ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی باقی مانده که امیدواریم با پیگیری آن پرونده کاداس بسته شود.

وی افزود: در حوزه اداره حفاظت و حمایت مبارزه با آفات و بیماری‌های جنگل ۶۷ گونه افات و بیماری از سال ۱۳۷۵ تاکنون شناسایی شد؛ در حال حاضر بحث پیگشیری و درمان را داریم، امسال هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی مرتعی و جنگلی را شناسایی و بحث مبارزه را طی انعقاد قراردادهایی انجام شد.

مقیمی خاطرنشان کرد: تا به الان ۲۱۰ فقره مجوز معدن به سازمان صمت ارائه دادیم که ۸۸ فقره یعنی ۲۲درصد از آن‌ها غیرفعال هستند، از این رو طی دو سال گذشته در بحث ارائه مجوز معدن بسیار سخت‌گیری کردیم، در سال گذشته، ۴۹ فقره درخواست مجوز معدن داشتیم که تنها با یک فقره از آن موافت کردیم، در سال جاری ۱۴ فقره درخواست داشتیم که به یک فقره که به‌خاطر حساسیت کار مجوز ارائه شد.

همچنین فتح الله غفاری معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران_ساری، اظهار کرد: در اداره کل استان ۳۵ حوزه جنگلی داریم که یک حوزه را به‌عنوان پایدار انتخاب کردیم، ۶ حوزه دیگر که میانگین وسعت آن‌ها هر کدام ۲۰هزار هکتار است برای کاشت یک میلیون اصله نهال در حالت پایدار درنظر گرفته شده‌اند.

وی با اشاره به طرح ارزیابی کمی و کیفی جنگل‌های کشور، عنوان کرد: حدود هزار پلاک باید برداشت شود که طرف مدت دو ماه و نیم تقریبا ۵۰۰ پلاک برداشت کردند، در استان ۳۹ پارک‌ جنگلی به مساحت ۱۱هزار و ۶۲۴ هکتار را داریم که در دولت سیزدهم تحت اجرای طرح‌های مختلف قرار گرفتند.

غفاری اعلام کرد: در سال جدید هم بیش از ۷میلیون نهال تولید شد که در ۶ نهالستان قرار گرفته‌اند، البته میتوانیم در سال آینده بیش از این تولید کنیم، تاکنون برای هزار و ۲۶۰ هزار هکتار از عرصه های جنگلی کتابچه طرح تهیه شد.

معاون امور جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران_ساری اعلام کرد: در حوزه زارعت کار پارسال ۸۰۰ هکتار برش انجام شد اما ما در هزار و ۲۰۴ هکتار زراعت انجام دادیم، چون عمدتا در اختیار اشخاص قرار دارند.

وی با اشاره به تولید باغ بذر گونه شمشاد در آمل، عنوان کرد: در سال ۱۳۷۹ و ۱۳۹۵ شمشادها به دلیل آفت و بیماری از بین رفته بود که ما در تلاش برای احیای آن‌ها هستیم.

سرهنگ مجید ذکریایی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی مازندران نیز اظهار کرد: در جهت اجرای احکام قضایی در طی دو سال اخیر ۱۰۵ فقره احکام اجرا نشده داشتیم که اجرا و در پی آن ۹۱ هکتار از اراضی ملی آزاد شد، همچنین ۲ هزار و ۸۱ فقره جرم مشهود در ساخت و ساز به مساحت ۵۹۶ هکتار داشتیم که از ید متصرفین خارج شد.

وی افزود: حدود ۱۵۷ فقره حریق در سطح جنگل و مراتع استان داشتیم، همچنین در پنج‌ ماهه سال جاری ۴۳ فقره از احکام اجرا نشده را توانستیم اجرا کنیم و از ید متصرفین خارج شد، در راستای اجرای ماده تبصره ذیل ۵۵ در سال جاری هزار و ۳۷۶ فقره ساخت و ساز و تصرف غیرمجاز داشتیم که در مجموع ۸۶ هکتار از ید متصرفین خارج شد.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *