استاد مجتمع آموزشی تخصصی الزهرا (س) ساری از برگزاری دوره آموزشی مدیران کانونهای فرهنگی هنری تخصصی خواهران استان مازندران خبر داد.
به گزارش طاهر آنلاین، سیده عطیه خاتمی ساروی طی گفتگویی در خصوص اهمیت و ضرورت انسجام فعالیت بانوان در مسجد بهمناسبت برگزاری دوره آموزشی مدیران کانونهای فرهنگی هنری تخصصی خواهران استان مازندران، اظهار کرد: هر دین و آیینی نمادها و نشانههایی دارد؛ اسلام که آخرین دین آسمانیست، از میان نمادها و شعایر ظاهری و مکانی، به جایگاه مسجد و احکام آن بسیار اهمیت داده است.
وی با بیان اینکه اولین مسجدی که در اسلام ساخته شد مسجد قبا بود که زیربنای اساسی آن بر پایه تقوی بنا شده بود، افزود: پس از شکلگیری مسجد توسط پیامبر رحمت (ص) یکی از نقشهای اساسی این جغرافیای مقدّس، آموزش قرآن و معارف دینی بود. حضرت عقیده داشت شالودۀ مسجد میبایست با معارف پاک شکل گیرد، تا مردانی پاک در آن رشد یابند.
خاتمی تصریح کرد: مسجد، خانه مؤمنان، محل عبادت و نیایش، مکانی برای انتقال معارف اسلامی، محل تبیین احکام و مفاهیم اسلامی و جایی برای حل مشکلات و معضلات جامعه است. نهادی که نقشی محوری در تحولات اسلامی از صدر اسلام تاکنون داشته است.
استاد مجتمع آموزشی تخصصی الزهرا (س) ساری یادآور شد: مسجد چه در زمان نبی مکرم، چه در زمان امیرالمؤمنین و در دورههای بعد تا امروز همواره محل تربیت و رویش نیروهای مومن و موحد بوده و در دورهها و فرهنگهای مختلف بومی با اثرگذاریهای متنوع و شگرف نقش.آفرینی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: حضور جوانان و نوجوانان، روحانیون و معلمان آگاه و دلسوز و همه اقشار جامعه میتواند مساجد را به کانون ذکر و عبادت و اندیشه و معرفت مبدل ساخته و نسل جوان را از گزند تهاجمهای فکری و فرهنگی مصون سازد، اما برای اینکه یک مسجد به جایگاه طراز اسلامی خود برسد، حتماً باید به جایگاه واقعی مسجد واقف باشیم و از سوی دیگر برای نقش آفرینی مساجد، برنامهریزی کنیم.
خاتمی تاکید کرد: حضور زنان در مساجد موجب انسجام فعالیت آنان می شود و آثار فردی و اجتماعی را به همراه خواهد داشت که در نهایت در راستای تمدن سازی اسلامی نقش تعیین کننده و موثری را به همراه خواهد داشت.
این فعال حوزوی عنوان کرد: آغاز انقلاب اسلامی ایران از مساجد بود که محل تصمیم گیری های مهم و کارهای بزرگ بوده است و در طول انقلاب فرهنگساز و جریان ساز بوده است، همچنین در هشت سال دفاع مقدس، پایگاه سیاست و محل رویش نیروهای مومن و موحد و شهادت طلب در عرصه جهاد بوده است که امثال شهید حججیها در سایه معنویت و انس با خدا و جلوت حشر با مردم عروج معنوی نمودند که در تمام عرصهها زنان در عرصههای مختلف ایفای نقش کردند.
وی یادآور شد: تاریخ اسلام گواه آن است که حضور صدیقه کبری فاطمه زهرا (س) برای دفاع از ولایت و امامت در مسجد النبی خطبه فدکیه که در واقع خطبه ولائیه هست را برای حاضران که نوعی حضور در عرصه اجتماع و سیاست بود را با شئونات اسلامی ایراد فرمودند.
خاتمی در پایان اذعان داشت: در حال حاضر دشمنان اسلام از هر طرف سعی در از بین بردن نظام جمهوری اسلامی دارد و ترس از صدور انقلاب به جوامع دیگر را دارند باید به اهمیت و ضرورت جایگاه واقعی مساجد واقف باشیم و برای انسجام و نقش آفرینی زنان مومن و متعهد مطابق با نیاز جامعه برنامهریزی کنیم.