مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان از عقد قرارداد با یک شرکت پهپادی با عنوان "تداف" با استقرار در مرکز کنترل پهپادی شهید چمران برای نخستین بار خبر داد و از این شرکت به عنوان شرکتی خوب با دانش بالا برای شناسایی و عیوب شبکه نام برد که توانسته کار خود را گسترش دهد و تجهیزات خود را بیشتر کند.
به گزارش خبرنگار طاهر آنلاین، کوروش موسوی تاکامی روز دوشنبه در جلسه تشریح اقدامات صورت گرفته در حوزه پایش پهپادی و اثرات استفاده از شرکت های دانش بنیان در صنعت برق منطقهای مازندران و گلستان که در ساری برگزار شد، افزود: پهپادها بشکل گستردهای در پایش و شناسایی عیوب شبکه فوق توزیع و انتقال نیروی برق شرکتهای خدماترسان کشورهای پیشرفته دنیا و البته صنعت انتقال نیروی برق استانهای مازندران و گلستان استفاده میشوند.
وی در خصوص مزایای بهکارگیری از پهپادها در پایش شبکه هوایی برق توضیح داد: جلوگیری از هزینه بالای بازدید نیروی انسانی در مناطق جنگلی و صعبالعبور، عدم وجود خطر سقوط در هنگام صعود، سرعت بالای پایش و دقت بالای نظارت را از جمله مزایای استفاده از پهپادها است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان گفت: در کشورهای پیشرفته دنیا روزانه تا چهار هزار دلار برای بازدید از شبکههای انتقال نیروی برق هزینه میشود، چرا که استفاده از پهپاد، ضمن کاهش هزینه نیروی کار، زمان بازدید را کوتاه میکند.
وی ادامه داد: پوشش گیاهی انبوه، درختان و جنگلهای سربهفلک کشیده مناطق صعبالعبور، موجب عدم دسترسی آسان نیروی انسانی به پای دکل است که با بهکارگیری پهپاد این مشکل نیز مرتفع میگردد.
موسوی تاکامی ادامه داد : پهپادها کمک میکنند تا تجاوزات به حرائم خطوط بهدقت شناسایی شوند و عیوب تجهیزات و قطعات خطوط انتقال نیروی برق بهدقت و با استفاده از دوربینهای با رزولوشن بالا تصویربرداری و دیده شوند.
این مقام مسئول اضافه کرد: تصویربرداری سه بعدی که این پهپادها میگیرند به تصمیمگیری شرکتها برای تحلیل عیوب کمک میکنند.
وی اضافه کرد: با نصب تجهیزات تصویربرداری نقطه ای همانند LIDAR به روی پهپادها، امکان تصویربرداری بهصورت ابرنقطهای فراهم میشود و این دادهها ورودی نرم افزارهای طراحی خطوط پیشرفته اتوماتیک نظیر PLSCADD شده و طراحی خطوط انتقال و فوق توزیع نیروی برق دقیق و اقتصادی را منتج میشوند.
موسوی تاکامی گفت: همچنین از پهپادها در کنترل پیشرفت فیزیکی پروژهها از تصویربرداری و فیلمبرداری مراحل انجام کار نیز استفاده میشود که با عملکرد سیستمهای هشداردهنده ضدسرقت در زمان سرقت قطعات نبشی برج های خطوط انتقال نیروی برق، پهپادها بهسرعت به محل سرقت اعزام و ضمن رهگیری سارقین، میزان خسارات و اهمیت آن آن را شناسایی مینمایند.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان تاکید کرد: با نصب سیستمهای تصویربرداری حرارتی و سیستمهای ترموویژن، امکان تصویربرداری از نقاط داغ تجهیزات و تاسیسات است و لذا قبل از بروز هر تخریب ناشی از ایجاد نقاط داغ، این دیفکتها شناسایی و رفع عیب میشوند.
وی همچنین اعلام کرد: دو پروژه مهم تحقیقاتی در شرف تعریف شدن است تا نسبت به ساخت سیستم تغذیه الکتریک پهپاد با استفاده از پیل سوختی، طول مدت پرواز و کیلومتر پرواز پهپادها را از پنج کیلومتر فعلی به بالای ۱۰۰ کیلومتر برسانیم.
موسوی تاکامی خبر داد: بنا داریم تا روی پهپادهای بال ثابت که طول و زمان پرواز بیشتری دارند تمرکز داشته باشیم و نیز روی سامانههای پیشرفته پردازش تصویر و سامانههای پایش پهپادی تمرکز ویژه داریم و از شرکتهای دانشبنیان در زمینههای نرمافزاری و سامانهای دعوت مینماییم تا در این زمینه با ما همکاری داشته باشند.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان با بیان اینکه مرکز هوشمندسازی، پایش و کنترل شهید چمران پذیرای تمام شرکتهای دانش بنیان برای همکاری در زمینههای برق، ابزار دقیق، نرم افزار و سخت افزار رایانه ای، شیمی و مکانیک است، از انجام کار تحقیقاتی برای نصب دوربین های ترموویژن روی این پهپادها سخن گفت.
این مسئول از «تداف» شرکت مجری این کار به عنوان شرکتی خوب با دانش بالا برای شناسایی و عیوب شبکه نام برد که توانسته کار خود را گسترش دهد و تجهیزات خود را بیشتر کند.
وی در ادامه توضیح داد: شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان از سال ۱۳۴۷ تاسیس و فعالیت خود را آغاز کرده و لذا فی الحال این شرکت ناظر بر عملکرد سایر شرکت.های دیگر در حوزه صنعت برق نیز است.
موسوی تاکامی تاکید کرد: برغم اینکه این شرکت در انتهای شبکه شمالی کشور قرار دارد توانست با کیفیت بالا سرویس کند و در ۲سال اخیر نیز شبکه را توسعه داده و مقاوم سازی نموده است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان به وجود پارهای مشکلات در انجام ماموریتهای محوله شرکت اشاره و تصریح کرد: برای اجرای خطوط انتقال هوایی به همراهی نهادهایی از جمله محیط زیست، منابع طبیعی و مردم نیاز داریم تا در کریدورهای تعریف شده خطوط انتقال جدید پروژه.ها را عملیاتی نماییم.
همچنین محسن رجبی مدیر شرکت توسعهدهندگان آسمان فرید (تداف) که مخترع پهپاد و دانشآموخته دانشگاه نوشیروانی بابل است، از آغاز فعالیتهای تحقیقاتی پهپادی خود به همراه یک تیم ۲نفره از سال ۱۳۸۷ خبر داد و گفت: فعالیت با استقبال نیروی برق اولین قرارداد پهپادی بازدید خطوط فشار قوی برقدار در سال ۱۳۹۳ استارت خورد، بعد از مازندران استانهای دیگر هم استقبال کردند.
وی افزود: توانیر از سال ۱۳۸۷ بازدید پهپادی را جزو دستورالعملهای خودش آورد، چون مدیران باید در قطعیها پاسخگو باشند، از این رو بازدید صعودی از تجهیزات ما محول شده است و در پی این اقدام شاهد کاهش سطح خاموشیها بودهایم.
رجبی به ارائه خدماتی همچون نقشهبرداری خطوط، احداث خطوط جدید با هلیکوپترهای سرنشیندار و غیره توسط پهپاد اشاره کرد و گفت: باتوجه به اینکه حرکت نیروی انسانی روی دکل خیلی محدود است، یک سری از عیوب روی خط میماند و قطعیها در طول خط زیاد بود پس از بازدید ما، کیفیت کار به شدت افزایش یافت.
مدیر شرکت توسعهدهندگان آسمان فرید از ساخت هواپیمای اتوپایلوت با طول بال ۳ متر مربع برای پرواز روی خط باهدف بازدید و ارائه به صنعت برق مازندران و گلستان با حضور چهار تیم خبر داد و تاکید کرد: همچنین ۱۰ پرنده لب خطی داریم که با تجهیزات داخلی ساخته شد.
وی یادآور شد: توسط شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان اولین مرکز کنترل پهپادی شهید چمران در اختیارمان گذاشته شد، در حال حاضر در کشور دو شرکت دیگر کار انجام داد اما موفق نبود و ما تا به اینجای کار پیشگام هستیم اما نیاز به به یک سری حمایتها دارد داریم تا تکنولوژی در سطح کشور به طور کامل پیگیری شود، همچنین فضای کار در کشورهای دیگر برایمان هم بسیار زیاد است اما هدفمان در ابتدا تکمیل ظرفیت داخل کشور است.
رجبی در پایان برای ارائه آموزش به نخبگان و داوطلبان اعلام آمادگی و از نبود نیروی انسانی پای کار، متعهد و دائم گلایه کرد.