رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت با اشاره به راهاندازی سامانه های یکپارچه رگولاتوری-اپراتوری سلامت با مشارکت شرکت برکت تل وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام و شرکت همراه اول گفت: در این نظام سامانه های نرمافزاری حوزه سلامت در یک برنامه منسجم، جامع و یکپارچه ساماندهی خواهند شد، نگاهمان در موضوعات سلامت مسئلهمحوری است و ذیل آن هر واحد سازمانی یک سری ماموریت برای حل آن مسئله دارد که با ماموریت های سایر سازمان ها در یک امتداد منطقی با رویکرد همبستگی ارتباط تنگاتنگ دارد، به عبارت دیگر در این نظام انجام کارهای جزیرهای و کاملا مستقل جایگاه چندانی ندارد.
به گزارش پایگاه خبری طاهر آنلاین، سیدرضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت و مدیر ملی نظام رگولاتوری-اپراتوری سلامت در گفتوگویی اظهار کرد: این نظام با هدف ایجاد تحول واقعی و کاربردی در حوزه سلامت طراحی شده و در استفاده از نرمافزارها صرفا به جمعآوری داده پرداخته نمی شود بلکه اصلاح فرآیندهای خدمت با استفاده از ابزار فناوری اطلاعات هدف اصلی تلقی می شود.
مظهری با اشاره به مسئله مدیریت جامع سرطان به عنوان یک نمونه از 64 نمونه مشابه در موضوعات قابل بررسی در این برنامه از یک مسئله مهم در حوزه سلامت، اعلام کرد: مثلا در رابطه با این بیماری در حال حاضر در کشور واحدها و سازمان های مختلف هر کدام خدمات جداگانهای ارائه میدهند که الزاما در نگاه جامع واجد همبستگی جریان خدمت و تصمیم گیری در حل یا کنترل این مسئله نیستند، در حالی که در نگاه مسئلهمحوری در نظام اپراتوری سلامت واحدهای سازمانی محور طراحی برنامه نیستند بلکه سرطان محور است.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت ادامه داد: این سیستم تقسیم وظایف میکند و تاکید دارد که نگاهمان از نگاه سازمانمحوری باید به مسئلهمحوری تبدیل شود، هم داخل وزارت بهداشت و هم بیرون آن، همچنین این نگاه با پیاده سازی نرمافزارهای جزیرهای غیرهمسو که متضاد هم کار کنند و یا فاقد الگوی هم افزایی باشند مخالف است.
وی ضمن اظهار امیدواری از گسترده شدن تدریجی این سیستم در جامعه، خاطرنشان کرد: فاز اول سیستم نظام رگولاتوری -اپراتوری سلامت در پایان خرداد ماه سال جاری در مسئله مدیریت بیماریهای صعبالعلاج رونمایی میشود ولی بتدریج گسترش می یابد و همه موضوعات حوزه سلامت را در بر می گیرد.
مظهری با اشاره به اینکه نگاه مسئلهمحوری، جامعنگری و یکپارچهسازی برای اولین بار در شرکت برکت تل مطرح شد، عنوان کرد: در حال حاضر روی حدود ۵۰ بیماری صعبالعلاج تمرکز کردهایم، وی افزود نخ تسبیح، کنار هم قرار دادن سازمانها و برنامه ها (آی تی) است.
رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت راهاندازی این سیستم را کاری بسیار بزرگ و فراگیر دانست و گفت: سیستم نظام اپراتوری سلامت ۶۴ مسئله را مورد ساماندهی قرار میدهد. هر کدام از این مسائل وموضوعات خود به هشت قدم کاری و یا گام تقسیم شده اند./فارس