مدیرکل امور مالیاتی مازندران از بخشودی جریمه مودیان خبر داد و تاکید کرد: به مناسبت دهه فجر مودیانی که نسبت به پرداخت اصل مالیاتشان اقدام کنند برای اشخاص حقیقی تا مبلغ ۲۰۰ میلیون و حقوقی تا ۳۰۰ میلیون تومان از جرایمشان بخشوده میشود.
به گزارش طاهر آنلاین، محسن اسلامی ورکی در نشست خبری که بهمناسبت دهه فجر برگزار شد، ضمن تبریک ایام، به تشریح گزارشاتی از سال گذشته و جاری در حوزه مالیات پرداخت و اظهار کرد: برآورد و پیشبینی درامدهای مالیاتی برای سال آینده ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است که نشان از عزم جدی دولت برای ایجاد درامد از طریق وصول مالیاتی دارد و البته برای آن انجام کار فرهنگی لازم است.
اسلامی ورکی تصریح کرد: بسیاری از پروژههایی که در کشور در حال اجراست از محل درآمدهای مالیاتی است، اما در هیچ یک از این پروژههایی که افتتاح میشود معلوم نمیشود که منابع آن از چه طریقی تامین میشود.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران با بیان اینکه از همه دستگاهها درخواست اطلاعرسانی در حوزه خدمات را داریم، گفت: سازمان امور مالیاتی در جلوگیری از فرار مالیاتی اقدامات موثری داشته است، همچنین کلیه خدمات سازمان امور مالیاتی بهصورت الکترونیکی انجام میشود و قابلیت رصد کردن دارد.
وی همچنین در خصوص درامدهای مالیاتی استان، گفت: سهم آن در قانون بودجه در سال ۱۴۰۰، مبلغ ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است، امسال به ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد که در پیشبینیها با رشد ۸۷ درصدی مواجه بودیم.
اسلامی ورکی با بیان اینکه ۲۱درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بخش کشاورزی و دامداری است، گفت: در صورتی که متوسط آن در کشور ۸ درصد است همچنین فعالان این عرصه از پرداخت مالیات معاف هستند.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران با بیان اینکه تولید ناخالص در بخش صنعت در مازندران ۲۳ درصد اما متوسط آن در کشور ۴۶ درصد است، اعلام کرد: تولید ناخالص در بخش خدمات نسبت به کشور رقم بالاتری به خودش اختصاص داده است.
این مسئول ادامه داد: درامدهای مالیاتی در سال گذشته ۹۵ درصد از درامدهای عمومی استان را به خودش اختصاص داده است، در ۱۰ ماهه سال جاری از ۵ هزار و ۴۳۷ میلیارد تومان درآمد عمومی استان، ۵ هزار و ۳۷۱ میلیارد تومان مربوط به درآمدهای مالیاتی در سطح بوده است و ۴۰۰ میلیارد تومان مربوط به سایر دستگاههاست.
وی همچنین گفت: نزدیک به ۹۴ درصد از درامدهای گذشته نیز از طریق اداره کل امور مالیاتی استان وصول شده است ، ۶۴۰ میلیارد تومان عوارض ارزش افزوده از مودیان کسر کردیم، همچنین در ۱۰ ماهه گذشته به شهرستان آمل و بخشداریها رقمی بالغ بر ۷۸ میلیارد تومان پرداخت شده، به بابل ۱۰۳ میلیارد تومان و به ساری ۹۹ میلیارد تومان تحت عنوان عوارض ارزش افزوده پرداخت کردیم.
اسلامی ورکی خاطرنشان کرد: در ۱۰ ماهه گذشته براساس سهمیهای که سازمان امور مالیاتی برای اداره کل مالیاتی مشخص کرده بود، تحقق ۱۰۰ درصدی داشتیم، همچنین از حیث قانون بودجه تحقق ۹۱ درصدی داشتیم که منجر به تحقق ۹۴ درصدی از درآمدهای عمومی استان شده است.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران گفت: در بخش اظهارنامه در بخش اشخاص حقیقی در سال گذشته ۱۶۹ هزار و ۴۱۰ اظهارنامه در این بخش و در سال ۱۴۰۱ این رقم به ۲۵۷ هزار اظهارنامه رسیده که با رشد ۵۲ درصدی همراه بوده است.
این مسئول یادآور شد: در سال گذشته از بین این اظهارنامهها بیش از ۱۸۰ هزار مودی یعنی ۶۴ درصد آنها در قالب تبصره صد یا توافقی مالیات پرداخت کردند، در سال جدید از بین آنها ۱۸۸ هزار و ۱۳۳ مودی نسبت به قبول مالیات در قالب تبصره ۱۰۰ اقدام کردند، یعنی ۷۴ درصد از مودیان اشخاص حقیقی ما با توافق نسبت به پرداخت مالیات اقدام کردند.
وی ادامه داد: در سال جدید با ساماندهی دستگاههای پز که برای اولین بار انجام شد با شناسایی فرارهای مالیاتی ۷۸ هزار و ۶۱۴ مودی جدید شناسایی کردیم.
اسلامی ورکی خاطرنشان کرد: از بین ۱۸۸ هزار و ۱۳۳ مودی جدید که با ما به توافق رسیدند در ۱۰ماهه سال جاری تاکنون ۱۶۹ هزار و ۳۲۳ مورد از این تبصره را قطعی کردیم، یعنی ۹۰ درصد از مودیان را تا به حال پذیرفتیم و نسبت به قطعی سازی آن اقدام کردیم.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران در خصوص فرار مالیاتی هنگفت، اظهار کرد: شناسایی مودیان با همکاری معاونت مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی و پلیس اقتصادی استان انجام میشود که در این بخش در قالب ماده ۱۸۱ به ۵۲ مورد ورود داشتیم و نسبت به رسیدگی اسنادشان اقدام کردیم.
این مسئول از شناسایی ۷۸۴ مودی فرعی در قالب ماه ۱۸۱ خبر داد و خاطرنشان کرد: درآمدی که این ۵۲ مورد ابراز کرده بودند هزار و ۶۰۰ مبلیارد تومان بوده است، بعد از ورود ما این رقم به ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان تغییر پیدا کرد، طبق بررسیها در ۷۰ درصد از موارد کتمان درآمد مشاهده میکنیم و مبلغ فرعی هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان درامدهایی بوده که از این محل استخراج کردیم.
وی ادامه داد: مالیاتی که مودیان در قالب ماده ۱۸۱، ابراز کرده بودند، ۶ میلیارد تومان بوده و ما در تشخیص اولیه ۱۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برگه تشخیص ارسال کردیم مبلغ مالیاتی که نسبت به صدور برگه تشخیص اقدام کردیم ۱۹۰ میلیارد تومان بوده است که از این میزان ۴۹ میلیارد تومان قطعی شده است.
اسلامی ورکی با بیان اینکه یکی از مشکلات در بحث فرار مالیاتی بحث فرار مالیاتی پزشکان است، گفت: همکاران ما در سطح استان در این ۱۰ ماهه هزار و ۴۷ مورد گزارش از محل فعالیت حرفه پزشکی صورت دادند که از این تعداد ۳۸۹ مودی از قانون تبعیت نکردند و از پایانه فروشگاهی یا دستگاه پز استفاده نکردند که جرایم اعمال خواهد شد، ۶۵۸ مودی از حرف پزشکی قوانین را رعایت کردند.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران همچنین اعلام کرد: سامانه ای تحت عنوان سامانه سوت زنی و شماره تلفن ۱۵۲۶ داریم که پل ارتباطی بین ما و مردم است، ۵۲۱ گزارش در این سامانه داشتیم، چهار مورد از همان ۵۲ واحد بوده است، ۳۷۰ موردش موارد مشکوک بوده، ۱۴۷ مورد هم گزارشاتی بوده که بررسی کردیم و رد شد.
وی در خصوص آمار برگه تشخیصهایی که صادر شد گفت: در کل سال گذشته در استان ۱۴۰ هزار و ۶۱۳ برگه تشخیص با رقمی بالغ بر ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان صادر کردیم، در ۱۰ ماهه گذشته ۱۵۹ هزار و ۶۰۴ برگه تشخیص بالغ بر ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان صادر شد، همچنین در ۱۰ ماهه سال جاری ۲ هزار و ۹۹۴ برگه تشخیص متمم صادر کرده و ۱۰۱ میلیارد تومان مطالبه کردیم.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران اعلام کرد: در خصوص خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی بستری فراهم شده که تمام مودیان بدون مراجعه به امور مالیاتی از خدماتش بهره مند شوند که با نصب اپلیکشن مالیات من امکانپذیر است.
وی ادامه داد: در ۱۰ ماهه گذشته به ۷۱ هزار و ۱۳۶ استعلام در کمتر از دو و نیم روز پاسخ دادیم که در آینده نزدیک با هوشمند شدن سیستم ۱۸۶، این میزان به کمتر از دو روز کاهش پیدا خواهد کرد، الان مشکلمان عدم هماهنگی با ادارات و سازمانها است تا استعلامها را الکترونیکی ردوبدل کنیم.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران با بیان اینکه اقداماتی در خصوص مبارزه با فساد اداری داشتیم، اظهار کرد: گاها شاید تخلفی صورت بگیرد که به شدت برخورد خواهیم کرد، همچنین همه پرداختیهای مالیاتی از طریق سیستم بانکی و قبوض مالیاتی صورت میگیرد و چیزی تحت عنوان کارت به کارت نداریم.
وی با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی در حال اجرای ابر پروژه اقتصادی تحت عنوان پایانه فروشگاهی در کشور است، گفت: طی اجرای این پروژه همه مودیان در این سامانه ثبتنام خواهند شد، اما هنوز با این موضوع که کشور را با درآمدهای مالی اداره کنیم فاصله داریم.
اسلامی ورکی یادآور شد: از اول دی ماه سال جاری تمام دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی میبایست صورت حسابهای خود را به صورت الکترونیکی صادر کنند، اما متاسفانه هنوز اجرا نشده است، ۵۰ درصد از این جرائم غیرقابل بخشودگی است، فایده آن این است که از فرار مالیاتی در تمام منابع جلوگیری خواهد کرد، در حقیقت مالیات باعدالتی را خواهیم داشت.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران با بیان اینکه تاکنون هیچ دستگاهی تاکنون صورتحساب پایانهای را انجام نداده، تاکید کرد: بالاخره باید همه به این قانون تن بدهیم.
وی از بخشودی جریمه خبر داد و تاکید کرد: به مناسبت دهه فجر مودیانی که نسبت به پرداخت اصل مالیاتشان اقدام کنند برای اشخاص حقیقی تا مبلغ ۲۰۰ میلیون و حقوقی تا ۳۰۰ میلیون تومان از جرایمشان بخشوده میشود.
اسلامی ورکی تاکید کرد: موضوع دیگر در خصوص طلافروشان است که با دائمی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده دیگر حق دریافت آن ۹ درصد ارزش افزوده را از محل فروش کالا ندارند و صرفا از اجرت ساخت از حق العمل و سود فروشنده دریافت میشود.
مدیرکل امور مالیاتی مازندران تصریح کرد: از زمان اقدام به ساماندهی دستگاه پز فرارهای جدید مالیاتی صورت میگیرد که لازم است اطلاعرسانی شود و جرم مالیاتی شناخته میشود که بیشترین آن مربوط به پزشکان است، مراتب این مورد در استان به دادستانی اعلام شده است.
وی با اشاره به مصداقهایی از فرارهای مالیاتی در مازندران، گفت: استفاده از حسابهای اجارهای، استفاده از دستگاههای پز دیگران، کارت به کارت، دریافت دلار، طلا و رمز ارز که یک مورد از آن در ساری مشاهده شد، از جمله مصداقهای بارز فرار مالیاتی در مازندران است.