اجتماعی 30 آبان 1403 - 20 ساعت پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

تربیت مهدوی زمینه رشد و شكوفایی فطرت الهی است

یک کارشناس مذهبی گفت: مهدی باوری، شخصیت انسان را بر می‌انگیزد تا خود را برای یاری و سربازی امام زمان «عج» مهیا سازد.

به گزارش طاهر آنلاین، حدیثه مهدوی سیرت، کارشناس مذهبی، در نشست علمی با موضوع: «تاثیرتربیت نسل مهدوی بر بعد شخصیتی انسان»، در جمع طلاب مدرسه علمیه الزهراء«سلام‌الله‌علیها» ساری، گفت: مهدویت از شاخصه‌های اصلی انسانی است بنابراین باید در جامعه امروزه به گونه‌ای زندگی کند تا زمینه را برای حکومت مهدوی آماده کند.

وی ادامه داد: روشن است که این امر جزء از مقوله تربیت مهدوی محقق نمی‌شود، این نوع تربیت در اصطلاح به معنی پرورش و پروراندن انسان در چارچوب و اصولی است که شخص از نظر اعتقادی و جهان‌بینی اسلامی به مرتبه‌ای برسد که اعمال و اخلاق او جلوه‌ای برای زمینه‌سازی ظهور باشد.

مهدوی گفت: مهدویت در اندیشه ی شیعی، یعنی اعتقاد به امام مهدی«عجل الله تعالی فرجه الشریف» به عنوان ولی امرمسلمین که روزی ظهور خواهد کرد و نابسامانی‌ها را از گستره جهانی برخواهد داشت، همین باور ابعاد گوناگونی دارد که بعد تربیتی از جنبه‌های مهم آن است، زیرا مهدی باوری، شخصیت انسان را بر می‌انگیزد تا خود را برای یاری و سربازی امام عصر «عجل الله تعالی فرجه الشریف» مهیا سازد.

این کارشناس مذهبی تاکید کرد: یک منتظر واقعی، به لحاظ روحی و روانی هر لحظه آماده حرکت و قرار گرفتن در کنار امام خود است تا تحت فرمان ایشان خدمت کند، بنابراین مهدویت و تربیت از دو جهت ارتباطی نزدیک و پیوندی عمیق باهم دارند.

وی یادآور شد: مهم‌ترین تاثیرات تربیت با رویکرد مهدویت بر شخصیت انسان، تاثیراتی از قبیل: پویایی و تحرک، خوش‌بینی ونشاط، صبر، افزایش بهره‌وری در زندگی، هویت‌بخشی و انسجام‌آفرینی در انسان می‌باشد.

مهدوی در ادامه با اشاره به اینکه اولین تاثیر تربیت بر شخصیت انسان درتلاش و پویایی هدفمند می‌باشد، افزود: هدف اسلام، بيداري و زنده شدن حقيقي انسان‏ها و حرکت آن‏ها به سمت خداست، اين حرکت روحي و فکري همان تخلّق به اخلاق الهی است؛ زیرا قرار است انسان به عنوان عالي‏ترين و کامل‏ترين مخلوق در مسیرخليفه الهي قدم بردارد، به عبارت ديگر، اولين گام براي رسيدن به الله حرکت است، وقتي انسان حرکت کرد، تازه به اصطلاح قرآني آن، حي شده و پيش از آن ميت بوده است.

این کارشناس مذهبی افزود: دومین تاثیر تربیت مهدوی بر شخصیت شادی می‌باشد، زندگی در عصر غیبت، پر از ابتلاء وامتحان است، کسی که زندگی خود را با سبکی متناسب با انتظار موعود دربیاورد، روحیه با نشاط‌تری نسبت به دیگران دارد، البته مادامی که تمام زندگی او به رنگ انتظار باشد.

مهدوی با اشاره به اینکه افزایش ظرفیت درونی سومین اثر از تربیت مهدوی بر بعد شخصیتی انسان می‌باشد، افزود: انسان موجودی مختار است، در برخورد با مشکلات سه رفتار از خود می‌تواند بروز دهد با این توضیح که یا بايد آن مشکل را شكل دهد يا تغيير دهد و يا اگر توانايي شكل‌دهي و تغيير را نداشته باشد، بايد شجاعانه آن را تحمل كند، هر سه نوع رفتار نیاز به وسعت وجودی و ارتقای ظرفیت درونی دارد، هر چند که در همه انسانها این ظرفیت گسترش وجودی و وسعت‌یابی به شکل قوه و پتانسیل وجود دارد، ولی تنها راه فعلیت‌یابی، دست‌یابی به وسعت وجودی تنها از طریق عبودیت وتربیت یافتن براساس مبانی وآموزه‌های دینی شکل می‌گیرد.

مهدوی در ادامه گفت: چهارمین تاثیر تربیت مهدوی بر شخصیت انسان هویت‌بخشی و انسجام‌آفرینی است، فرهنگ مهدوی به دلیل جایگاه ویژه‌ای که در تشیع دارد به عنوان عامل هویت‌بخش و انسجام‌آفرین، برای شیعیان عمل می‌کند.

وی در پایان با بیان اینکه پنجمین اثر تربیت مهدوی برشخصیت انسان، ایجاد تعهدآفرینی و قانون‌مداری در انسان است، افزود: زندگی به سبک تربیت مهدوی و انتظار موعود، زندگی توأم با مسئولیت‌شناسی و انجام تکالیفی است که بر عهده یک منتظر گذاشته می شود، علت این امر هم آن است که چنین شخصی به خاطر معرفت بالا به امام او را عین‌الله‌الناظره و چشمان ناظر خداوند می‌بیند و کسب رضایتش را یگانه راه رستگاری می‌شمرد.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *