اجتماعی 16 خرداد 1402 - 10 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران؛ با احداث سد فینسک مخالفیم

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با اشاره به ارائه ارزیابی مطالعات بازنگری شده سد فینسک گفت: با احداث این سد مخالف هستیم.

طاهر آنلاین_ مهوش محمودی| عطاءالله کاویان در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت گرامیداشت هفته محیط زیست گفت: اداره کل محیط زیست استان با توجه به اثرات زیست محیطی و نیاز آبی پایین دست فینسک و قطعا با توجه به مدیریت منابع آب موجود و میزان اثرات اقتصادی اجتماعی مخالف احداث سد فینسک است.کاویان در ادامه گفت: شهریور ماه سال گذشته ارزیابی مطالعات بازنگری شده سد فینسک ارایه شد و مهندسی ارزش در این پروژه به ما اعلام نشده است و نیز با توجه به قوانین انتقال آب بین حوزه ای یونسکو منافع حاصل از آن باید به‌صورت مساوی در مبدا و مقصد توزیع شود و اگر تمام‌منافع حاصل از این پروژه را در یک کفه بگذاریم با احداث این سد مخالف هستیم.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ حفاظت از محیط زیست باید در بین مردم نهادینه شود، خاطرنشان کرد: موفقیت‌ها در این حوزه مرهون تلاش‌های محیط‌بانان در مناطق صعب‌العبور و شرایط سخت بوده که باید قدردان زحمات آنها بوده ،البته فعالیت‌های محیط بانها دیده نمی شود و آنها با شرایط سخت کاری مواجه هستند ،۵۹ درصد چارت محیط بانی خالی است و سهم مازندران از طریق ازمون‌استخدامی ۲۳ نفر است ‌که پس از آزمون آموزش‌های قبل از کار نیز دارند.در سال دوم جذب دانش آموز در رشته محیط بانی از مهر امسال به استان مازندران سهمیه داده شده است و تفاهم نامه همکاری بین این سازمان و آموزش و پرورش منعقد گردید.

کاویان درباره راه‌اندازی پایگاه اطفای حریق در میانکاله گفت: در گذشته به دلیل اینکه امکانات مربوط به این اداره کل نبود و باید امکانات از مناطق همجوار تامین می‌شد، شاهد از دست رفتن بخش وسیعی از مناطق جنگلی در این منطقه بودیم ،اکنون با تجهیز شدن امکانات در یک هفته گذشته سطح آتش سوزی باکمترین از ۳۰۰ متر رسیده و در تعداد دفعات آتش‌سوزی هم کاهش ۸۰ درصدی حریق را شاهد هستیم. خرید یک دستگاه لودر ،۴ دستگاه تراکتور و ۲ دستگاه هلی شات یرای پایش آنلاین،تانکرهای آب و لباس مناسب اطفاء حریق از جمله این تجهیزات است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران با اشاره به حادثه رخ داده برای یک قلاده پلنگ قائمشهر. گفت: بعد از این حادثه کلینیک درمان حیات‌‌وحش در استان راه‌اندازی شد و قول راه‌اندازی سه کلینیک در غرب، شرق و مرکز را نیز داشتیم، که تاکنون در چالوس و ساری کلینیک درمان تیمار و درمان حیات‌وحش به نتیجه رسیده است.

کاویان درباره بی‌خطرسازی پسماندهای عفونی در استان گفت: دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل بخشی از اطلاعات مربوط به پسماندهای عفونی و پزشکی را در اختیار ادراه کل حفاظت محیط زیست قرار داده و ما هم به عنوان ناظر عالی بر نحوه بی‌خطرسازی ورود پیدا می‌کنیم.شرکت‌هایی وظیفه امحا و بی‌خطرسازی این نوع زباله‌ها را دارند و به دلیل افزایش قیمت‌ها با مشکل در این بخش مواجه شدیم و شرکت های محلی برای امحاء زباله های عفونی نداریم، اما در این زمینه سرمایه‌گذاری ورود پیدا کرده که ادعا دارد در مدیریت زباله عفونی پیدا کند و ما به عنوان متولی حفاظت از محیط زیست از اقدام مثبت در این زمینه استقبال می‌کنیم.

وی درباره وضعیت سلامت شناگاه‌های مازندران، اظهار کرد: بررسی وضعیت سلامت شناگاه‌های مازندران در دستور کار است و به هیچ شناگاهی بدون انجام آزمایش‌ها و پارامترهای لازم اجازه فعالیت داده نمی شود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست مازندران درباره سایت ببر در پاسگاه «میان‌قلعه» منطقه میانکاله مازندران، یادآور شد: در زمانی برای این سایت هزینه شد و تشکیلاتی صورت گرفت، دو قلاده ببر از سیبری منتقل شدند، به نظر می‌رسد شرایط لازم را نداشتند، اما اکنون فضا و امکانات بلااستفاده منده است و علاقه‌مند هستیم افرادی که در حوزه تکثیر حیات وحش فعالیت کنند،با توجه به امکانات خوبی که داریم، می‌توانیم با هماهنگی سازمان حفاظت از محیط زیست این مکان را در اختیار سرمایه‌گذاری که اهلیت داشته باشد قرار دهیم که اولویت تکثیر در حوزه گربه‌سانان است.

کاویان درباره  آخرین وضعیت ایجاد پتروشیمی در منطقه امیرآباد نیز تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط زیست ارزیابی اثرات زیست‌محیطی این پروژه را بررسی کرده که در این زمینه پاسخ روشنی در این زمینه داده نشد و سمن‌ها در این زمینه ورود پیدا کردند و با ورود دادستانی و بررسی همه مسائل و ارزیابی اثرات زیست‌محیطی پروژه در منطقه میانکاله منتفی اعلام شده بود.

وی ادامه داد: سرمایه‌گذار مربوطه پیگیری‌هایی از طریق فاینانس بین‌المللی  انجام داده و پس از بررسی‌ها  مقرر شد پتروشیمی در امیرآباد منتفی شود که اکنون پیشنهاد شد اگر در جای دیگر اگر پتروشیمی احداث شود مساعدت شود.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *