اخبار استان 08 آبان 1401 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

از بهینه‌سازی شوفازخانه‌ها تا رعایت اصول پدافندی در مدارس مازندران

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس مازندران گفت: کار حذف بخاری‌های گازی و بهینه‌سازی شوفازخانه مدارس بزرگ استان در دستور کار قرار دارد که شرکت گاز این کار را با هزینه خودش انجام می‌دهد.

به گزارش طاهر آنلاین، مهدی استادیان ساروی امروز در نشست خبری با خبرنگاران در هفته نکوداشت پدافند غیرعامل با بیان اینکه فواید بحث پدافند غیرعامل بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: کاهش خسارات و توجه به زیرساخت‌ها در حوزه‌های مختلف از جمله وظایف این نهاد است، پدافند غیرعامل در حوزه ساختمان آموزشی نیز اقداماتی انجام داده است.

وی با تاکید بر لزوم افزایش ضریب امنیت در مدارس، گفت: پایش فضاهای ساختمانی و نحوه ارتباط با آن‌ها و نحوه دسترسی میتواند در بحث کاهش آسیب‌ها موثر باشد، همانطور که میدانید از ساختمان‌های مدارس در مواقع بروز بحران‌های طبیعی به‌عنوان ساختمان امداد و نجات استفاده می‌شود.

استادیان با اشاره به الزامات درنظر گرفته شده توسط این سازمان در بخش سازه‌ای، گفت: طراحی ساختمان با اهداف افزایش مقاومت درباربر بارهای انفجاری، دسترسی به سیستم مناسب سازه‌ای برای امنیت فضای امن از اصول اساسی است، در بخش تاسیسات جلوگیری از بروز آسیب‌های ناشی از انفجار نشت برق و خطر برق گرفتگی و غیره دیده شده است.

مدیرکل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس مازندران ادامه داد: در بحث تاسیسات برای به حداقل رساندن آسیب‌ها اقدام به مقاوم‌سازی تعدد و چندگانه‌سازی تاسیسات کرده‌ایم، نصب تاسیسات در مکان مناسب و مقاوم‌سازی نسبت به انفجار، نصب دستگاه‌های نشت‌یاب، نصب شیرقطع کن و استفاده از لوله‌های فلزی، رعایت فاصله هزار متری ساختمان آموزشی از مراکزی همچون مخازن نفت، پمپ بنزین، پمپ گاز و غیره را مدنظر قرار داده‌ایم.

این مسئول گفت: در مدارس ابتدایی حداقل طبقات دو و در دبیرستان در سه طبقه است، احداث پله اضطراری؛ دسترسی‌های آسان با مشخص کردن راه‌های خروج، ورودی‌ها متناسب با ورود و خروج خودروهای امدادگر و آتش‌نشان، در طراحی و برنامه‌ریزی‌ها رعایت می‌شود تا مدارس جدید به سمتی برود که در مواقع بروز حادثه شاهد کمترین میزان حوادث باشیم.

وی عنوان کرد: در بحث سامانه گرمایشی جمع کردن بخاری‌های نفتی و گاز و نصب سیستم رادیاتوری و شوفاژ ، حذف لامپ‌های آویزان در حال اتمام است تا خدای ناکرده شاهد آتش‌سوزی در کلاس‌ها نباشیم.

استادیان با بیان اینکه مهمترین بحث برای ما حفظ جان دانش آموزان است، تاکید کرد: برای حفاظت مباحث پدافندی را درنظر گرفته‌ایم، همچنین بازسازی و نوسازی مدارس هزینه‌های سنگینی دارد چرا که مقاوم‌سازی باید در اولویت باشد.

مدیرکل نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس مازندران همچنین اعلام کرد: نزدیک به ۲۱۲ میلیارد تومان از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ برای تقویت سامانه گرمایشی انجام شده است، برای تامین تجهیزات، رشد ۵۰۰ درصدی در سال مالی ۱۴۰۰ رشد داشتیم و نزدیک ۱۸ میلیارد تومان تجهیزات برای مدارس به ویژه هنرستان‌ها هزینه شده است.

این مسئول یادآور شد: در سال ۱۴۰۰ خیران ۲۴ میلیارد تومان تعهد مالی برای ساخت مدارس داشتند که برنامه تجلیل از خیران در دستور کار است.

وی افزود: شرکت گاز کار بهینه‌سازی شوفازخانه مدارس بزرگ را با هزینه خودش برعهده میگیرد.

*ملاحظات پدافند غیرعامل دخیل در ساخت ساختمان‌های آموزشی

در ادامه این نشست مدیرکل پدافند غیر عامل مازندران با بیان اینکه بحث پدافند دفاع در کشور یک مقوله کاملا نظامی است، گفت: پدافند غیرعامل یک مکمل دفاعی صلح آمیز است تا مقوله دفاع به درستی و با یک قاعده مشخص شکل بگیرد‌.

حمید بخشی افزود: همیشه تهدید یا وجود دارد و یا قرار است که به‌وجود بیاید، اصولا تهدید مبهم و گسترده است تا حدی که نمیتوان درباره آن به‌طور کامل سخن گفت، مثلا عقب افتادگی ۱۰ساله کشور از جمله اثرات تخریبی جنگ تحمیلی بوده است و این تجاوز توسط صدام شکل گرفت، پس از آن جنگ تاثیری به راه افتاد یا همان تحریم.

وی افزود: در حال حاضر که کشور درگیر با جنگ تاثیری با دشمن است، الان هم که جنگ به جنگ باورها تبدیل شد و فضا غبارآلود شد؛ در این شرایط ما با تهدیدات مختلفی اعم از زیستی، سایبری، حمل و نقل، تجهیزات و غیره مواجه هستیم.

بخشی تصریح کرد: امروز همه کشورهای دنیا روی بعد پدافند غیرعامل به‌ویژه در حوزه ساختمانی کار می‌کنند، مدارس حزو اماکن عمومی و دارایی‌های شهر و روستا هستند؛ از طرفی طبق قانون تمام سازه‌های عمومی که در اختیار دولت است باید قابلیت کارکرد داشته باشد.

مدیرکل پدافند غیرعامل مازندران عنوان کرد: نکته بعدی این است که ما در ساختمان مدارس که دارای تداوم کارکرد هستند اقداماتی را باهدف افزایش بازدارندگی، تسهیل مدیریت بحران و غیره انجام می‌دهیم.

این مسئول با بیان اینکه ساختمان‌های دارای ارتفاع بیش از حد سازه، ضعف شیشه‌های ساختمان‌، بدون پله اضطراری و پناهگاه و بدون تدابیر شدید نظارتی مناسب برای آموزش نیستند؛ گفت: متاسفانه اخیرا جنبه ساخت ساختمان در کشور ما به شدت اقتصادی شده است؛ در این رابطه ما در کارگروه پدافند غیرعامل به شدت اصرار می‌کنیم که در مرحله طراحی؛ اجرا و نظارت کار توسط مهندسان پدافند غیرعامل بررسی شود اگر بتوانیم به این مهم برسیم بخشی از مشکلات حل می‌شود.

وی اذعان داشت: ما دستگاهی ستادی بوده صرفا کار نظارت را برعهده داریم چرا که تمام دستگاه‌های اجرایی واحد پدافند غیرعامل دارند و موظف به توجه و انجام اقدام طبق سیاست‌های پدافندغیرعامل هستند.

گفتنی است؛ در پایان این نشست، بازدید از بزرگترین پروژه بزرگ اداره نوسازی و تجهیز مدارس در شمال کشور یا مرکز آموزشی حیات طیبه ساری واقع در خیابان اصلی روستای سنگریزه ساری توسط اصحاب رسانه انجام شد.

این پروژه چندمنظوره آموزشی که در سال ۱۳۹۰ آغاز شد به‌عنوان مدرسه ایده‌آل ساخته شده از جدیترین مصالح ساختمانی با رعایت اصول فنی مهندسی دادای بخش‌های مختلف بوده که قرار است محل تحصیل دانش‌آموزان دختر در همه مقاطع تحصیلی باشد.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *