مدیرکل آموزش و پرورش مازندران همچنین بیان کرد: بحث دیگر مربوط به ناکارآمدی افرادیست که مشاوره تحصیلی میدهند، اینها گاها بیتجربه هستند، از طرفی مبالغ هنگفتی را از والدین دریافت کرده و با مشاوره اشتباه کیفیت مطالعه را تحت تاثیر قرار میدهند و فراوانی این مشاوران در مازندران نیز بسیار زیاد است، در واقع بهترین مشاوران، مشاوران آموزش و پرورش هستند.
به گزارش پایگاه خبری طاهر آنلاین، حسین کمالی در گفتگویی با اشاره به آخرین آمار از قبولی کنکوریها در مازندران درباره علت عدم کسب رتبه یک تا ۱۰ توسط مازندرانیها، اظهار کرد: براساس اعلام سازمان سنجش از بین رشتههای؛ علوم تجربی، ریاضی هنر و زبان تعدادی به عنوان نفرات یک تا ۱۰ معرفی شدند که دانشآموزان مازندرانی جزو آن نبودند اما رتبه ۱۱ داشتیم که کم از ۱۰ ندارد.
وی افزود: دانشآموز آملی موفق به کسب رتبه ۱۱ در کنکور سراسری ۱۴۰۱_۱۴۰۲ شد، همین فرد در منطقه رتبه سوم را داراست، این در حالی است که در مازندران تا دوسال پیش رتبه زیر ۲۰ نداشتیم، اما از سال گذشته با برنامهریزیهای صورت گرفته شاهد رشد میانگین نمره در رشتهها و دروس مختلف هستیم.
*۱۹ رتبه زیر ۱۰۰ در کشور و ۵۳ رتبه در منطقه داریم
کمالی با اشاره به عملکردی از مدت زمان حضورش در سمت مدیرکلی آموزش و پرورش مازندران، تاکید کرد: ما آموزش و پرورش را منفعل تحویل گرفتیم، اما با تلاش همکاران و برنامهریزیهای صورت گرفته، سرجمع رتبههای زیر ۱۰۰ زیادی داشتیم، سازمان سنجش میزان یا تعداد رتبههای زیر هزار را مصاحبه میکند و هر استانی که رتبههای زیر هزار آن بیشتر باشد شاخص و برتری دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران اعلام کرد: در کنکور امسال ۱۹ رتبه کشوری زیر ۱۰۰ داشتیم، همچنین در منطقه دو کشور ۵۳ نفر از دانشآموزان ما رتبه زیر ۱۰۰ را کسب کردند؛ نکته دیگر اینکه در رتبههای زیر هزار در مقایسه با سال ۱۴۰۰ شاهد رشد معناداری بودهایم.
*درخشش رو به رشد مازندرانیها در المپیاد کشوری و جهانی
وی همچنین اضافه کرد: مازندران در بخش المپیاد که نشاندهنده توانمندی علمی است؛ در سال ۱۴۰۱ شاهد رشد شرکتکنندگان بوده، المپیادی که مقدمه ورود به المپیاد جهانی است و هر دانشآموزی که در بخش جهانی موفق به مدال شود میتواند بدون محدودیت رشته و دانشگاه محل تحصیل خود را انتخاب کند.
کمالی اعلام کرد: در سال ۱۴۰۰، ۱۳هزار دانشآموز در المپیاد شرکت کردند که ۱۷ نفر آن موفق به کسب رتبه کشوری شدند و یک بابلی مدال طلای جهان را کسب کرد، در سال ۱۴۰۱، تعداد شرکتکنندگان به ۲۰هزار نفر و تعداد مدالآوران به ۲۷نفر رسید که امسال هم یک مازندرانی مدال برنز جهانی را کسب کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در ادامه با بیان اینکه دو سال کرونا و تعطیلی مدارس افت تحصیلی را در پی داشت، خاطرنشان کرد: در کنار این موضوع، بهخاطر سیاستهای نامطلوب گذشته باوجود تلاشها، دانشآموزان پایه دوازدهم بهصورت تمام وقت در مدارس حضور نداشتند بهطوری که از ابتدای مهر ماه بیشتر درگیر آموزشگاهها و حضور در کلاسهای کنکور بودند تا مدرسه.
وی جو روانی ایجاد شده از جانب آموزشگاههای علمی آزاد و همراهی والدین را علت مهمی در دور ماندن دانشآموزان از مدرسه و در نتیجه افت تحصیلی دانست و عنوان کرد: ما بارها به مدیران مدارس ابلاغ کردیم که چنانچه دانشآموزی غیبت دارد طبق آیین نامه انضباطی برخورد کنید اما متاسفانه مقداری مدارا شد، گویی وجود مافیای تحصیلی بی تاثیر نبود.
کمالی با اشاره به فعالیت بیش از هزار و ۳۰۰ آموزشگاه علمی آزاد و غیردولتی در مازندران، گفت: مازندران در این بخش از بیشترین فراوانی برخوردار است، که برای خودش معضلی شده، در واقع فعالیت این مراکز باید به زمان عصر و یا روزهای تعطیل محدود شود و مانع از حضور دانش آموزان سر کلاس درس نباشد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران همچنین بیان کرد: بحث دیگر مربوط به ناکارآمدی افرادیست که مشاوره تحصیلی میدهند، اینها گاها بیتجربه هستند، از طرفی مبالغ هنگفتی را از والدین دریافت کرده و با مشاوره اشتباه کیفیت مطالعه را تحت تاثیر قرار میدهند و فراوانی این مشاوران در مازندران نیز بسیار زیاد است، در واقع بهترین مشاوران، مشاوران آموزش و پرورش هستند.
وی افزود: اینکه میگویند در مازندران شاهد افت رتبه هستیم صحیح نیست، چرا که ما در حال حرکت به سمت رشد و تعالی هستیم که شاید هنوز به قله نرسیدیم، طبق هدفگذاری برای سال تحصیلی جدید نمودار رو به رشدی در سال آینده ضمن کسب موفقیت در کنکور داریم.
کمالی همچنین تاکید کرد: در سال تحصیلی جدید طبق آییننامه و تاکیدات جدید حضور دانشآموزان پایه دوازدهم در کلاس از ابتدای مهر تا پایان خرداد ماه کاملا الزامی خواهد بود، چنانچه خانوادهای به هر بهانهای همراهی نکند دانشآموز ضرر کرده و طبق آییننامه انضباطی با او برخورد خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران در پایان ضمن اظهار امیدواری، گفت: در سال تحصیلی آینده شاهد روند رو به رشدی در بحث تحصیل دانشآموزان پایه دوازدهم و خروجی مثبت آن در کنکور سراسری خواهیم بود.