در نشست دو جانبه استانداری مازندران و بانک کشاورزی استان در دفتر استاندار، پیشنهاد تشکیل کارگروه مخصوص باحضور این بانک؛ جهاد کشاورزی و دستگاههای مرتبط معاونت اقتصادی استانداری باهدف اجرای طرح توانمندسازی اقتصاد کشاورزی در استان مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.
به گزارش پایگاه خبری طاهر آنلاین، فرشید فرخ نژاد مدیر عامل بانک کشاورزی در نشست دو جانبه استانداری مازندران و بانک کشاورزی استان در دفتر استاندار برگزار شد، اظهار کرد: ما در بانک جامعه هدفی داریم که فقط از بانک کشاورزی بهعنوان مرجع و مادر درخواستهایی دارند و لاغیر.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰، بانک کشاورزی ۱۰۸ همت تسهیلات پرداخت کرد، در سال ۱۴۰۱ برنامه ما پرداخت ۱۲۰ همت بود اما به خاطر ازادسازی قیمتها به جای آن ۱۸۸ همت تسهیلات پرداخت شد یعنی ۶۸ هزار میلیارد بیش از برنامه بانک در کشور، که البته خیلی خوب مدیریت شد.
فرخ نژاد با بیان اینکه در حال حاضر با دوگانه تقاضای بیشتر و از طرفی دیگر محدودیت منابع مواجه هستیم، تصریح کرر: درنظر گرفتن ابزارهای تشویقی برای سپردهگذاری کشاورزان راهکار خوبی است.
مدیر عامل بانک کشاورزی کشور باتشکیل کارگروه مخصوص برای اجرای طرح توانمندسازی اقتصاد کشاورزی در استان موافقت کرد و گفت: بخشی از برنامههای بانک برون سازمانی است، ظرفیتها برای خودش حدی دارد، کشاورز ممکن است در بانک کشاورزی حساب داشته باشد اما اگر به دنبال نرخ سود بالاست پولش را به بانکهای خصوصی هدایت میکند، ما بهعنوان بانک دولتی حق پرداخت نرخ سود بانکی و تخلف نداریم.
همچنین سید محمود حسینی پور در این نشست، با اشاره به عملکرد خوب بانک کشاورزی در پرداخت تسهیلات سفر ریاست جمهوری، از ارائه گزارش این عملکرد به رییس جمهور خبر داد و اظهار کرد: استان مازندران با پرداخت تسهیلات ۹۱۷میلیارد تومانی رتبه سوم کشور در بخش نامدار کارت را کسب کرد.
وی افزود: همانطور که در تولید محصولات کشاورزی رتبه اول کشور را داریم، در هدفگذاریهای بانک نیز استان باید رتبه نخست داشته باشد بهخاطر اهمیت امنیت غذا در کشور که سیاست راهبردی نظام است.
حسینی پور با بیان این که تعامل بین عملکرد بانک با مدیریت عالی استان مغفول مانده است، نداشتن حساب و گردش مالی کشاورزان در بانک کشاورزی استان را ظلم دانست و بیان کرد: سپرده اکثر کشاورزان نزد بانکهای خصوصی است و ما میدانیم که این پول کجا میرود.
استاندار مازندران تاکید کرد: باید با انجام یک سیاستگذاری کاری کرد که بدون استثنا کلیه تراکنش بانکی کشاورزان، باغداران، دامداران و همه اجزای مختصات کشاورزی استان در بانک کشاورزی استان متمرکز شود.
وی ادامه داد: تعارف نداریم در کشورهای دیگر با حساب و کتاب جاهایی که کشاورزی صنعتی شد محوریت اصلی با بانک کشاورزی بود، در استان مازندران نیز خواهشم از مسوولان بانک کشاورزی درنظر گرفتن یک تیم حرفهای و بررسی راههای جذب حداکثری سرمایهگذاری در بانک است.
حسینی پور با اشاره به سیاستهای موجود در جهاد کشاورزی در حوزه حمایت از کشاورزان همچون توزیع کود، سم و نهادهها، عنوان کرد: در این بخش میگوییم بدون استثنا باید به بانک کشاورزی برود و استخراج شود، فراتر از آن اینکه الان سرمایه در گردش بسیاری از کشاورزان استان ضعیف است.
استاندار مازندران تصریح کرد: اگر یک ساختار درستی را با بانک ببندیم کشاورز ما اسیر دلالان نمیشود، همچنین میتوانیم حوزههای سنتی مرکبات و سورتینگها را به بانک کشاورزی بیاوریم.
وی خواستار تشکیل یک کارگروه مخصوص باحضور جهاد کشاورزی، دستگاههای مرتبط با جهاد، معاونت اقتصادی استانداری شد و گفت: طرح توانمندسازی اقتصاد کشاورزی در استان باید تهیه و نوشته شود.
حسینی پور تاکید کرد: اگر بانک در استان قدرت پیدا کند کشاورز ما هیچ گاه لنگ فروش محصول برنج خود نخواهد شد، با سیاستگذاری درست و اجرای این طرح بهصورت پایلوت در مازندران میتوان آن را در کشور بسط داد تا همه محصولات کشاورزی استان درست هدایت شود، حاکمیت استان کشاورزی باید با بانک کشاورزی شود.
استاندار مازندران با بیان اینکه هدفمان حمایت و پشتیبانی از بحث برنج و مرکبات با کمک بانک کشاورزی است، تاکید کرد: در این بخش بنده شخصا پای کار هستم، میزان سپردههای بانک کشاورزی در تیر ماه از ۱۳۸ هزار میلیارد تومان سال به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان براساس سیاستهای تشویقی رسید که ۸/۴ درصد نسبت به کل استان رشد داشت.
وی اظهار کرد: در کشورهای دیگر بانکها طرح اجرا میکنند الان مازندران استعداد اجرای طرح توسط بانک کشاورزی را دارد، اولا باید تابوشکنی کرد و بسیاری از ساختارهای فرسوده قدیمی شکسته شود، ما و استان در اختیار مسئولان بانک کشاورزی هستیم و امیدواریم ابعاد مختلف اجرای این طرح خوب نوشته شود، از این رو هدفگذاری برای ارتقای نیازمندیهای کشاورزی هستیم، ما این آمادگی را داریم، در تک تک روستاهای ما باید دستگاه پز بانک کشاورزی مستقر شود.