مدير كل پزشكي قانوني استان گفت: در سال گذشته 117 نفر (105مرد و ما بقی زن ) از هموطنان در دریا ، رودخانه ، استخر و کانال غرق شدند.
به گزارش طاهر آنلاین و به نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران دكتر علی عباسی تصریح کرد: از این موارد 81 نفر در دریا ، 18 نفر در رودخانه ، 11 نفر در استخر شنا ،3 نفر هم در دریاچه مصنوعی و سد و 5 نفر کانال هستند.
در ادامه مدیر کل پزشکی قانونی استان توصيه هايي براي پيشگيري از غرقشدگي در دریا ، رودخانه ها ، استخر و غیره را به شرح زیر بیان کرد:
* آشنايي با فنون اوليه شنا،آشنايي با محدوديت ها و رعايت آنها از ابتدايي ترين الزامات قبل از شنا است.
*اطلاع از وضعيت عمق آب قبل از تصميم به شيرجه زدن و حتي قبل از ورود به آب ضروري است. چرا که شيرجه در آب هاي کم عمق خطر ضربه به سر و نيز شکستگي گردن را به دنبال دارد.هم چنين ورود به آبهاي عميق براي مبتديان، خطر غرق شدگي را افزايش مي دهد.
*بررسي دماي آب نيز ضروري است، به عنوان مثال اگر مدت زيادي در آفتاب مانده ايد، از وارد شدن ناگهاني به آب سرد خودداري کنيد، علت اين توصيه پيشگيري از شوک دمايي است.
*به تدريج وارد آب شويد يا ابتدا گردنتان، بعد شکم و قفسه سينه را خيس کنيد.
*به هيچ وجه تنها و در محيط هايي که نجات غريق وجود ندارد، شنا نکنيد.
*در آب و موقع شنا شوخي هاي خطرناک نکنيد.
*پس از مصرف داروهايي که موجب خواب آلودگي يا شل شدن عضلات مي شوند، شنا نکنيد.
*به هيچ وجه تشت هاي آب و لگن ها و يا حوضچه هاي کوچک آب را در جايي که کودک خردسال وجود دارد، بدون توجه رها نکنيد.
*در حمام و حين استفاده از وان مراقب کودکان و سالمندان باشيد.
*توانايي خود را در شناکردن بيش از حد در نظر نگيريد. يک سوم قرباني هاي غرق شدگي با فن شنا به طور کامل آشنا بوده اند.
*در صورت مواجه با يک غريق، اگر با فن نجات غريق آشنا نيستيد، سعي کنيد فقط با استفاده از چوب يا طناب يا جليقه نجات و يا تشکيل زنجيره انساني به وي کمک کنيد.
*براي نجات يک غريق اول امنيت خود را در نظر بگيريد. از پشت به غريق نزديک شويد و از او بخواهيد تقلا نکند.
*پس از رساندن غريق به ساحل، سريع با اورژانس تماس بگيريد.
*مراقب شکستگي هاي گردن باشيد. (در بسياري از موارد شيرجه زدن در آبهاي كم عمق به دليل شكستگي گردن مرگ فرد را به دنبال دارد).
*بسياري از رودخانه ها با وجود ظاهري آرام بسيار خطرناك و عميق هستند به نحوي كه فرد بعد از چند قدم جلو رفتن در رودخانه متوجه عمق زياد آن شده و گرفتار گردآب مي شود، بنابراين توصيه مي كنيم بدون اطلاع از وضعيت رودخانه هرگز براي شنا در آن اقدام نكنيد