اجتماعی 29 بهمن 1402 - 9 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

روایتی تازه از یک جنگلبان؛ او برای جنگل حُکم پِدر را دارد

خاطرات تلخ و شیرینی برایش رقم خورد، مشاهده انتقام از درختان تاسفش را برانگیخت، جوانه زدن شمشادها نیز از ته قلب شادش کرد، او و جنگلبانانِ دیگر از جنگل پدرانه محافظت می‌کنند.

پایگاه خبری طاهر آنلاین_ زری طاهری پرکوهی| صدای خِش خِش برگ‌ها، آواز پرندگان و سکوت جنگل را بیش از هر صدای دیگری در طی این سال‌ها شنیده است، وقتی در حال قدم زدن است و ناگهان حواسش پرت می‌شود برای لحظه ای توقف می‌کند، قلبش به تپش می‌افتد نکند خطری در راه باشد.

روزی در حال گشت‌زنی بود ناباورانه با صحنه‌ای مواجه شد که هرگز فراموش نمی‌کند؛ درختانی تکه تکه شده یکی پس از دیگری هر چه جلوتر می‌رفت تعدادشان بیشتر می‌شد، کاری از دستش بر نمی‌آمد جز اینکه گزارش مشاهدات خود را با دستانی لرزان ثبت کرده و آماده انعکاس باشد.

در مسیر بازگشت به دکه جنگلبانی به این فکر می‌کرد که چطور یک نفر با بی رحمی تمام درختان را قطع و سپس رها کرده، اگر احتیاجش به چوب بود چرا چوب‌ها را با خود نبرد، پیگیر که شد فهمید ماجرا انتقام یا تلافی یک فرد متخلف بود که پیشتر به‌علت قطع درخت به مراجع قضایی معرفی شده بود.

در دل آهی بلند کشید، او عمر خودش را با عشق به جنگلداری صرف کرد، ۲۵ سال است که هر روز و شب دغدغه محافظت از جنگل را دارد، با مشاهده سرسبزی آن خوش و با زردی آن رنجور می‌شود.

اما خاطرات خوش هم دارد، پس از شیوع افت شمشاد و خشک شدنشان در جنگل‌ها، شاهد جوانه مجدد برخی درختان شد، اینکه این گونه باارزش مخصوص جنگل‌های هیرکانی دوباره رشد کرد خوشحالی از ته قلب را نصیبش کرد، آخر می.دانید زندگی جنگلبانان متفاوت است.

وی که کارشناس ارشد جنگلداری نیز هست بعد از کار در یک شرکت در حوزه جنگل چند سالی است، از سال ۱۳۸۰ به‌طور قراردادی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_ساری به‌عنوان یک جنگلبان مشغول فعالیت شد.

از نظر حیدر کیپور که حالا جانشین یگان حفاظت استان نیز هست، جنگل‌ها منافع بسیار زیادی در زندگی ما دارند و به نوعی امانت هستند، او یک خودش یک امانت‌دار خوب است معتقد است که حفاظت از جنگل‌های مازندران باتوجه به وسعتش جزو سخت‌ترین مشاغل است.

آنها با لباسی همرنگ با طبیعت در حالی که سلاح به همراه دارند و خواب را فراموش کرده‌اند چشمشان به جنگل است، گویی برای حفاظت از محیط زیست نقش پدر را ایفا می‌کنند، به اندازه ای که از صدای اره موتوری و زنجیری و ابزارهای قطع درخت تنفر دارند از هیچ چیز دیگر ندارند، فقط یک جنگلبان حال جنگلبان را می‌فهمد و لاغیر.

چه جنگلبانانی که در راه حفاظت جانشان را از دست دادند چه کسانی که نقص عضو پیدا کردند و چه آنانی که صدها خطر را به جان خریدند، همه آن‌ها با وجود حقوق و مزایای کم در حال جهاد هستند.

تنها عشق می‌تواند جنگلبانان را سرپا نگه دارد چرا که متجاوزان و قاچاقچیان همواره در کمین هستند، یک جنگلبان گرمای تابستان و سرمای زمستان نمی‌شناسد، جنگل جزو انفال و متعلق به همه مردم کشور است حفاظت و نگهداری اش نیاز به همت بلند و همکاری دارد.

مازندران بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد و مساحت جنگل های مازندران در حوزه منطقه ساری را حدود ۷۹۴هزار هکتار است.

برابر استانداردهای بین المللی به ازای هر یک هزار هکتار یک جنگلبان نیاز است که این وضعیت در مازندران برای هر ۸هزار هکتار فقط یک جنگلبان است.

 

 

 

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *