یک دکترای حقوق و مبانی اسلامی گفت: برای تقویت حجاب بانوان باید حب علی بن ابی طالب (ع) را در جامعه بیشتر کنیم، راهش رعایت اخلاق اسلامی است.
آیت الله حسن کمالی در گفتوگو با طاهر آنلاین، درباره فضیلت امر به معروف و نهی از منکر با اشاره به فرموده امام حسین (ع)، اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر به سیره و روش پیامبر اکرم (ص) همواره مدنظر ایشان بوده است.
وی با اشاره به آداب و شرایط امر به معروف و نهی از منکر، افزود: کسی که امر به معروف میکند باید دین شناس بوده و عالم به حرام و حلال خداوند باشد، همچنین اینکه گرفتار نفس خودش نباشد، شرط بعدی این است که خیرخواه مردم باشد، کسی که ناصح خلق است باید با رفاقت و دوستی به میدان بیاید.
آیت الله کمالی همچنین ادامه داد: همچنین کسی که گفتار نیکویی دارد و ادب را رعایت میکند میتواند مردم را ارشاد کند، شرط بعدی این است که راه صحیح برخورد کردن در امر به معروف و نهی از منکر باید لحاظ شود، باید دنبال علت باشیم و نه معلول، گشت امنیت ملی باید ابتدا به منکر سنگینتر توجه کند.
دکترای حقوق و مبانی اسلامی عنوان کرد: هر کسی شیوه ای دارد، آمر به معروف نباید به دنبال خواستههای خودش باشد، مرحوم شهید رجایی برای رونق عفاف و حجاب چادر توزیع میکردند یعنی زمینههای حجاب را آماده میکرد، احیای ایمان و فرهنگ حجاب و شناساندن امنیت ملی ضرورت دارد بعد به گشت امنیت ملی برسیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: آمر به معروف و ناهی از منکر نباید تندی و بداخلاقی کند که خدای ناکرده شرمندگی ایجاد نشود، شرط بعدی این است که ارشاد برای مچگیری و حال گیری نباشد و در کار خود تعصب بیجا صورت نگیرد، برخوردهای ناقص نمیتواند به احیای فرهنگ اصیل امر به معروف و نهی از منکر کمک کند، همچنین اینکه با خشم نمیتوان مردم را اصلاح کرد.
وی با تاکید بر لزوم عمل طبق نظر فقها، گفت: برای تقویت حجاب بانوان باید حب علی بن ابی طالب (ع) را در جامعه بیشتر کنیم، راهش رعایت اخلاق اسلامی است، اگر ما اخلاق اسلامی را رعایت نکنیم فرقی با معاندین نداریم.
آیت الله کمالی ضمن اظهار تاسف بابت درگذشت خانم مهسا امینی، عنوان کرد: متاسفیم به جای اینکه دنبال علت باشیم بهدنبال معلول هستیم، به جای مبارزه با اصل منکر به فکر فرع منکر هستیم که باید این روش اصلاح شود و روی برنامه صحیح امر به معروف و نهی از منکر اصلاحی کار شود تا خدای ناکرده انضباط جامعه به خطر نیفتد، ما به عنوان افراد دلسوز و علاقهمند به جامعه دلمان میخواهد که با برنامه مدون و تجربه خوب جلوی ظلم را بگیریم.
این فعال فرهنگی و اجتماعی اذعان داشت: زنان از نظر نقش تاریخی دورههای عجیبی داشتند و همه آنها روسفید هستند اسلام میخواهد زنان کاملی تربیت کنند تا در دامن زن انسانهای کاملی تربیت شوند، زن مربی انسانها است، زن با تربیت خودش انسان درست تربیت میکند و کشور را آباد میکند، زن مبدا همه سعادتها است، نباید زنان مورد ظلم و تهدید واقع شوند.