اخبار استان 17 آبان 1403 - 2 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

درخشش ۲ روستای مازندران در دهمین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب

دبیر شورای اجتماعی کشور سهم مازندران از ۱۰ روستای برتر در دهمین دوره جشنواره روستاهای دوستدار کتاب را دو کتاب اعلام کرد.

به گزارش طاهر آنلاین و به نقل از ستاد خبری بزرگداشت روز ملی مازندران، حجت‌الله غلامعلی صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین دوره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در ساری اظهار کرد: در ۳۸ هزار روستای کشور، فعال فرهنگی داریم و این ظرفیت نیز وجود دارد که تعداد این فعالان افزایش یابد.

وی با اعلام اینکه فرایند داوری‌ها در سه مرحله انجام شده است، گفت: در مرحله اول ۵۰۰ کتابخانه رتبه برتر را کسب کردند که پس از پالایش، ۳۵۰ روستا انتخاب شدند که در نهایت ۱۰ روستا حائز رتبه برتر شدند که سهم استان مازندران دو روستا بوده است.

دبیر شورای اجتماعی کشور با اعلام اینکه یکی از مزیت‌های مازندران توازن مناسب جمعیت در شهر و روستا است، افزود: برای ۴۵ درصد جمعیت استان مازندران ظرفیت برای گسترش فرهنگ کتابخوانی وجود دارد.

غلامعلی با اعلام اینکه ملاک‌های انتخاب روستاهای برتر متعدد است، خاطرنشان کرد: برای قرار گرفتن به عنوان الگو نیاز داریم که هم‌افزایی مناسبی ایجاد کنیم تا شاهد اقدامات خوبی در این بخش باشیم.

*تاکید بر فرهیختگی و فرهنگ‌مداری مردم مازندران

همچنین مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در این مراسم عنوان کرد: روستاهای مازندران دوستدار کتاب هستند.

احسان آهنگر با اشاره به اینکه در این جشنواره دو روستای استان مازندران به عنوان روستای دوستدار کتاب انتخاب شدند، افزود: این موضوع نشان از فرهیختگی و فرهنگ‌مداری مردم استان مازندران دارد.

وی با اعلام اینکه مازندران همیشه در حوزه فرهنگی رتبه‌های مناسبی کسب می‌کند، تصریح کرد: مردم این دو روستا در استان در این زمینه نقش‌آفرین و این نشان از علاقمندی مردم روستاهای مازندران به حوزه فرهنگ و کتابخوانی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به تلاش‌های انجام شده مسئولان و متولیان امر برای کسب این رتبه، خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیتی که استان مازندران دارد باید تلاش کنیم که این پتانسیل در سطح استان افزایش یابد.

آهنگر اضافه کرد: این جشنواره به منظور عملکرد ارزیابی دوستداران کتاب در طول ۱۰ سال برگزار شد و امید داریم که مقدمات لازم برای تقویت فرهنگ مطالعه تقویت شود.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم که در زمینه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اقدامات مناسبی انجام شود و زمینه برای پویایی مناسب فراهم گردد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه در حوزه کتابخوانی نیاز به حمایت‌های مناسب‌تر از متولیان امر داریم، گفت: انتخاب دو روستا از استان مازندران به عنوان روستای برتر کشور در زمینه کتابخوانی نشان داد که علاقمندی در حوزه کتاب وجود دارد و ما باید بستر را برای توسعه این فرهنگ فراهم کنیم.

آهنگر در پایان اضافه کرد: اقدامات خوبی در استان مازندران در موضوع تقویت فرهنگ کتابخوانی انجام شده و باید میزان تلاش‌ها را افزایش دهیم و روستاهای برتر را به عنوان الگو معرفی کنیم و این فرهنگ را در کل استان تعمیم دهیم.

* روستاها نباید بدون حمایت باشند

در ادامه فرماندار ساری ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی را ضرورت دانست.

محمدعلی نوبخت اظهار کرد: هر چه که بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی و عدالت توزیعی منابع را به صورت مناسب داشته باشیم در سطح روستاها بازخوردهای مناسبی دریافت می‌کنیم‌.

وی افزود: باید تلاش کنیم با همگرایی و همشنوایی در جهت ارتقا نظام اسلامی کوشا باشیم.

فرماندار ساری با تبریک هفته مازندران، تاکید کرد: فرهنگ ناب مازندران را به صورت مناسب گسترش دهیم.

نوبخت با اشاره به برگزاری جشنواره‌های متعدد در استان مازندران، گفت: ارشاد استان مازندران در این زمینه اقدامات موثری در کنار دیگر کمیته‌های استانداری از جمله اداره‌کل روستایی استانداری مازندران انجام داده است.

وی با اعلام اینکه مردم روستا اسبوکلا در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و انتخابات فعال و پیگیر هستند، افزود: باید از زحمات این مردم تقدیر کنیم و زمینه را برای رفع مشکلات این روستا فراهم کنیم.

فرماندار ساری با اشاره به اینکه اهالی اسبوکلا در حوزه کشاروزی، فرهنگی و اقتصادی پای کار هستند، ادامه داد: هر چه که بتوانیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی و عدالت توزیعی منابع را به صورت مناسب داشته باشیم، در سطح روستاها بازخوردهای مناسبی دریافت می‌کنیم.

نوبخت یادآور شد: در بیشتر روستاها به ویژه روستاها بخش مرکزی شاهد فعالیت کتابخانه‌ها هستیم و در زمینه فرهنگی بسیار فعال هستند و برتری این روستا برای ما افتخار است و این تلاش مردم این روستا نباید بدون حمایت باشد. 

*کتابخانه پایگاه فرهنگی و اجتماعی شد

در پایان معاون کتابخانه‌های مازندران، اظهار کرد: کتابخانه در استان مازندران به پایگاه فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است.

طهماسبی افزود: این روستا اقدامات خوبی ازجمله طرح خانه به خانه اهدا کتاب، مطالعه با طعم تربیت و همایش پیاده‌روی از مدرسه تا کتابخانه صورت گرفت.

وی از اقدامات مردم این روستا در زمینه کسب این رتبه در سطح کشور تقدیر کرد و گقت: زمینه برای توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان وجود دارد و نیاز به محرکه‌های مناسب است.

#روز_ملی_مازندران

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *