نشست خبری پانزدهمین جشنواره بینالمللی حرکت؛ ویژه آثار و دستاوردهای اتحادیه ها و انجمنهای علمی دانشجویی با حضور دکتر حشمت اله علینژاد رئیس دانشگاه مازندران ،مرتضی علویان معاون فرهنگی دانشگاه مازندران و دبیر اجرایی جشنواره بین المللی و دیگر مسئولین دانشگاهی در محل ساختمان مرکزی دانشگاه مازندران در بابلسر برگزار شد.
طاهر آنلاین_ مهوش محمودی| دکتر علینژاد رئیس دانشگاه مازندران و رییس کمیته اجرایی جشنواره حرکت ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله سلیمانی بعنوان شخصیتی اثرگذار در دانشگاه مازندران در جمع خبرنگاران گفت: جشنواره بین المللی حرکت ویژه انجمن های علمی دانشجوئی است که با تاکید بر همافزایی و افزایش ایده ها و طرحهای خلاق از سوی دانشجویان و ایجاد انگیزه و نشاط در بین دانشجویان هر سال برگزار می شود.این جشنواره مبنای حرکتی نوین برای سازماندهی علمی دانشجویی در جهت شکوفایی استعدادهای شگرف جوانان خلاق و اندیشمند ایرانی است که سبب ارتقاء موقعیت آنان برای فردایی بهتر و آبادتر و آزادتر خواهدشد.
رئیس کمیته اجرایی جشنواره حرکت افزود:فعالیتهای دانشجویی در زمان انقلاب با فعالیتهای سیاسی اجتماعی گره خورده بود و به تدریج فعالیتهای فرهنگی اجتماعی به آن اضافه شد و از سال ۸۷ با میزبانی دانشگاه تهران به نام جشنواره حرکت برگزار شد و جشنواره بین المللی حرکت در سالهای اخیر پذیرای دانشجویان کشورهای دیگر نیز می باشد .در سال گذشته ۲۰۰ اثر داخلی و ۳۲۰ اثر از کشورهای خارجی در جشنواره ارائه شدند و در سال ۹۶ دانشگاه مازندران رتبه اول این جشنواره را کسب کرد.
دکتر علینژاد اظهار داشت :
امسال پانزدهمین جشنواره حرکت با میزبانی دانشگاه مازندران در بابلسر برگزار می گردد. این جشنواره اهدافی را دنبال می کند که شناسایی انجمن های علمی دانشجویی موفق،منعکس کردن فعالیتهای برجسته در انجمن ها ،ایجاد تحرک همراه با جهت دهی صحیح به فعالیتهای علمی دانشجویان کشور ،ایجاد زمینه برای هم افزائی دانشجویان برای انتقال تجارب موفق و ایجاد بستر مناسب برای آشنایی با صاحبان صنایع و معادن ،حرف و سازمانهای دولتی و غیردولتی با اطلاع از توانمندی های دانشجویی از جمله این اهداف است تا برآیند آن سبب رفع و تقلیل مشکلات موجود در جامعه شود.
دکتر مرتضی علویان معاون فرهنگی دانشگاه مازندران و دبیر اجرائی جشنواره بین المللی حرکت در این نشست خبری گفت: این رخداد بین المللی بر اساس دغدغه های مقام معظم رهبری شکل گرفته تا دانشجویان در کنار فعالیتهای نظری با تقویت علمی، فعالیتهای خود را به دستاورد تبدیل کنند . در این جشنواره ۴۹ انجمن علمی فعال کشور بیش از ۱۳۰۰ اثر به جشنواره ارائه دادند که از این تعداد ۶۰۰ اثر پذیرفته شد.جشنواره حرکت در بخشهای مختلف از جمله بخش نمایشگاهی،بخش انجمن پویا و بخش بین الملل در ۳۱ اردیبهشت آغاز بکار خواهد کرد وتا ۲ خرداد در بابلسر ادامه دارد. بخش جدیدی با نام سفیر حرکت نیز اضافه شده است تا دانشجویان با نگاه امیدوارانه و آینده پژوهانه جامعه پذیر شده و فعالیتهای علمی و اجتماعی خود را دنبال کنند.
دبیر اجرایی جشنواره بین المللی حرکت اطهار داشت:در این جشنواره ۸۶ دانشگاه شرکت کرده اند و عمدتا از گروه های علمی شامل گروه های دامپزشکی و کشاورزی،علومپایه،فنی مهندسی،گروه هنر و معماری و گروه علوم انسانی تشکیل شده اند دانشگاه مازندران در این جشنواره با ۳۳ اثر پذیرفته شده حضورخواهد یافت.
دکتر علویان در ادامه توضیح داد:از جمله اقدامات این جشنواره تشکیل ۱۰ کارگاه با عنوان آسیب شناسی فعالیتهای انجمنهای علمی ، هم افزایی انجمنها ،کارگاه توجیهی کارشناسان دانشگاه ها و کارگاه اتحادیه ها که دبیران اتحادیه های دانشجویی حضور دارند از جمله کارگاه هاست که با حضور اساتید دانشگاه های کشور برگزار می گردد.
همچنین در این جشنواره دو نشست برگزار می شود .نشست معاونین کارگروه انجمن های علمی کشور از جمله دانشگاه شریف و مازندران و نیز نشست معاونین دانشگاه های منطقه ۲ شامل دانشگاه مازندران،گیلان و گلستان خواهد بود.
در این جشنواره ۱۵ کار گروه شکل گرفته از ظرفیتهای دانشجویی استفاده خواهد شد که ۴۰ دانشجو امورات کار گروه ها را بر عهده دارند.
علاوه بر اینکه رزومه شرکت کنندگان در جشنواره بصورت جزوه در روزهای فعالیت جشنواره ارایه خواهدشد،آثار منتخب در جشنواره نیز مستند سازی شده و ارائه خواهدشد.
دبیر اجرایی جشنواره بین المللی حرکت از تعداد و نام کشورهای خارجی سخنی نگفت.وی در ادامه بیان داشت:برای دانشجویان فارغ التحصیل که در انجمن های دانشجویی شرکت می کنند یکپرونده فرهنگی تشکیل داده خواهد شد تا در اشتغال آینده آنان کمک کننده باشد و نیز با حمایت وزارت علوم و ریاست دانشگاه مازندران در بین اساتید نیز سرآمدان فرهنگی انتخاب خواهند شد تا بین اساتید و دانشجویان همافزایی بوجود آید.
در پایان دکتر علینژاد رئیس دانشگاه مازندران و رییس اجرایی جشنواره بین المللی حرکت ابراز امیدواری کرد:این جشنواره بین المللی،فرصتی برای
استفاده از ظرفیتهای استان و دانشگاه مازندران و نیز شهربابلسر که یکشهر توریستی است خواهد بود که منافع علمی و اجتماعی را در بر خواهد داشت.
دانشگاه مازندران در روزهای ۳۱ اردیبهشت تا ۲ خرداد میزبان پانزدهمین جشنواره بین المللی حرکت ویژه آثار و دستاوردهای اتحادیه ها و انجمن های علمی دانشجویی با حضور ۸۶ دانشگاه داخلی و دیگر دانشجویان خارجی خواهد بود .امیداست آثار علمی دانشجویان مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرار گرفته و مورد استقبال دستگاه های دولتی و غیر دولتی و صاحبان حرف و مشاغل قرار گیرد.