اجتماعی 26 بهمن 1401 - 2 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

حضور میدانی مسئولان برای حل بحران آب شرب روستای سنگده دودانگه ساری

در پی وقوع کم آبی شدید و قطعی چند روز اخیر آب شرب روستای سنگده از دهستان بنافت دودانگه ساری پس از بارش برف سنگین، نماینده مردم ساری و میاندورود، مدیر عامل آب فاضلاب روستایی مازندران و همچنین بخشدار دودانگه با حضور میدانی به رفع مشکل جدی آب این روستا پرداختند.

به گزارش طاهر آنلاین، منصور علی زارعی نماینده مردم شهرستان ساری هم با یادآوری اینکه ۱۵ روز بعد جلسه ای باتفاق فرماندار، مسئولین آب فاضلاب روستائی ، بخشدار و مسئولین بخشی و روستایی در سنگده منعقد تا پیگیر مصوبات و مراحل آن گردیم گفت: با توجه به اطلاع مهندس جعفری از وضعیت آبی سنگده و صحبت های قبلی با شورا، بخشدار نامه ای به مهندس جعفری مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی کشور جهت تخصیص و تامین اعتبار در شرایط ضروری سنگده ارائه نماید.

زارعی پس از گفتگوی تلفنی با مهندس محمودی، مکاتبه و نشست با مدیر عامل چوبفریم توسط بخشدار، شورا و مدیر آب فاضلاب روستایی شهرستان ساری با مدیر عامل شرکت چوبفریم در خصوص انتقال خطوط آبی چوبفریم به شبکه آبرسانی سنگده را در دستور کار بخشداری قرارداد.

وی همچنین خواستار مکاتبه و نشست فرمانده سپاه دودانگه، بخشدار و مدیر عامل آب فاضلاب روستایی با سرهنگ اقبالپور رئیس بسیج سازندگی بمنظور تامین لوله خط انتقال آب و کمک در احداث پروژه آبرسانی سنگده شد.

*نیازمند یاری سازمان مدیریت بحران هستیم

برارزاده نیز بحران آبی سنگده را دغدغه خود و مسئولین برشمرد و بر تدبیر در شناسایی چشمه یا منابع آبی برای خروج از بحران تاکید کرد.

مدیر عامل آب فاضلاب روستایی مازندران با اشاره به اینکه اعتبارات بودجه ای برای حل موضوع آب سنگده در برنامه سال قرار نگرفت، گفت: دولت سیزدهم در آبرسانی کشور اقدام جدی ای بعمل آورده لذا آب سنگده به لحاظ عدم طرح مسئله اش و قرار نداشتنن در ردیف بودجه، تاکنون جزء آن نبوده که انتظار می رود با همت مسئولین و شورا موضوع آب در برنامه سال جدید مطرح و در نوبت تخصیص اعتبار جزء مناطق مشمول فاز دوم عملیات اجرایی آبرسانی کشور قرار بگیرد.

مهندس برارزاده راه فوری و فعلی خروج سنگده از بحران آبی را یاری طلبیدن از سازمان مدیریت بحران خواند تا با کمک آن بتوان منابع مالی احداث مخزن و انتقال آب تامین گردد.

وی استفاده از ظرفیت سپاه کربلا و بسیج سازندگی مازندران را در تامین۱۵کیلومتری لوله حائز توجه دانست و ادامه داد: در گام نخست باید مکاتباتی با آب منطقه ای داشت تا حق آبه کافی و شناسایی شده مورد نیاز، مدنظر متولیان سنگده برای آن ثبت گردد.

برارزاده با یاد آوری اینکه چنانچه هیچ یک از مراحل بدلایل مختلف حالت اجرایی نداشته و تا نهایی شدن طرح در فاز دوم آبرسانی دولت که بسیار زمان بر است، لاجرم ۲راهکار وجود دارد، گفت: راهکار اول احداث چاه ۹۰متری «فیلمن» در رودخانه ها و یا مناطق «اسطلی»است و راهکار دوم ایجاد مجتمع بزرگ و مشترک آبرسانی برای روستاهای همجوار است تا ضمن بهره برداری از منابع آبی دیگر روستاها و عدم هدر رفت آب مازاد ان، روستای سنگده هم بتواند از آن آبها بهرمند شود.

مدیر عامل آب فاضلاب روستایی مازندران همچنین بر نشست سه جانبه بخشدار، آب فاضلاب روستایی و مدیر کل مدیریت بحران استان برای انعقاد تفاهم نامه ای مبتنی بر کمک در تامین اعتبارات آبرسانی سنگده تاکید کرد.

*مشکل آب دغدغه مسئولین است

حسن رستمی بخشدار دودانگه که به منظور رسیدگی، علت یابی و تصمیم گیری در حل مشکل آب آشامیدنی بزرگترین روستای بخش باتفاق مدیر آب فاضلاب شهرستان، مدیر امور آب بخش و شورای بخش در جمع اهالی و تنها شورای باقی مانده این روستا حضور یافت، آبرسانی بوسیله تانکر شرکت چوبفریم در رفع نیاز آب شرب مردم سنگده را راهکار مقطعی این مشکل در روستا دانست.

وی با اشاره به اینکه در وضعیت موجود تا حل اساسی، شناسایی و ثبت چشمه یا منابع آبی مناسب و انتقال به شبکه آبی روستای سنگده مدیریت لازم است گفت: باید از آبهای بهره برداران همجوار مانند شرکت چوبفریم که با اسکان ۳۰ خانوار در خانه های سازمانی بیش از ۲سوم آب چشمه تالار سربند را برای مصرف در اختیار دارد به منظور انتقال در شبکه سنگده از ان کمک گرفت و مدیریتی تدبیر شود تا شرایط آب و هوایی مساعد برای اجرای عملیات آبرسانی مهیا گردد.

رستمی افزود: در مرحله دوم باید چشمه و منابع آبی شناسایی شده و مراحل قانونی آن ثبت تا عملیات اجرایی آغاز گردد.

وی سومین موضوع در رفع بحران فعلی آب سنگده را احداث منبع ذخیره آب متناسب با جمعیت بیش از هزار و پانصدخانواری سنگده دانست که فعلا منبع ۲۰۰هزار لیتری موجود پاسخگوی تامین آب مورد نیاز مردم نیست.

بخشدار دودانگه با یادآوری اینکه مشکل آب دغدغه مسئولین است که اینک به بحران مبدل شد،ادامه داد: چنانچه نقشه اجرایی تهیه شده قبلی کارشناسان تائید گردد، هم مردم بومی و هم سرمایه داران ساکن آمادگی خود را برای تامین بخشی از منابع مالی اجرای طرح اعلام داشتند که به کمک دولت، نهاد سپاه، بسیج و دستگاهها می توان مخزن ذخیره مناسب این جمعیت برای سنگده احداث شود.

* تخصیص آب چشمه‌های همجوار جمعیت هزار و ۴۰۰نفره سنگده را تامین میکند

بابایی شورای سنگده هم با اشاره به اینکه سرانه مصرف استاندارد آب در شبانه روز ۱۷۱لیتر است و جمعیت فعلی سنگده هزار و ۴۰۰ خانوار بدون محاسبه جمعیت خوش نشینان، تاسیسات صنعتی و تولیدی بیشمارش، نیازمند تامین آب بیش از ۹۵۷هزار و ۶۰۰ لیتر در روز است گفت: چشمه موجود، که از ابتدا ۲۰ لیتر در ثانیه تامین کننده آب روستا بود الان از دبی آبی ۲ تا ۳لیتر آب در ثانیه برخوردار است که با شناسایی چشمه آبی مناسب در پاجی میانا بفاصله ۱۵ کیلومتر، به تدبیر مسئولین و نمایندگان برای تقنیع شورا و اهالی روستاهای پاجی میانا که از وفور آب بهره مندند بمنظور رفع تنش اجتماعی احتمالی در رفع نیاز آبی سنگده نیازمند است.

وی با اشاره به اینکه چشمه «میارسره»با بهره برداری از دهنه آبی ۱۱۰ تامین کننده کافی نیاز ابی جمعیت چشم‌انداز ۲۰ساله پاجی میانا است که صنایع آب معدنی راکد هم دارد، گفت: تخصیص چشمه های روستاهای همجوار مانند«اسبه او» و … که از سال ۹۶ پیگیر آنیم و حتی ۸۰درصد مراحل طی شده، سنگده را از بحران خارج می کند که اگر این امر میسر نشود موجب تشدید بحران می گردد.

 

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *