اخبار استان 12 آبان 1403 - 2 روز پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

جشنواره‌های فرهنگی را مردم‌محور کنید

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت: محور اصلی جشنواره‌های فرهنگی باید خود مردم باشند.

به گزارش طاهر آنلاین، احسان آهنگر در جلسه شورای سیاست‌گذاری نخستین جشنواره سراسری فرهنگی – هنری سیمرغ، اظهار کرد: دغدغه مسئولان شهری، فرماندار و نماینده مردم قائم‌شهر در امور فرهنگی را قابل تقدیر است و امیدواریم این نگاه در بین سایر مسئولان نیز گسترش یابد.

وی افزود: دستیابی به قله موضوعات فرهنگی در گرو تکثیر این نوع نگاه با دامنه ملی در میان مسئولان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خاطرنشان کرد: به جهات مختلف برگزاری این جشنواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که یک بعد آن قالب‌های جشنواره و تولیدات در حوزه هنرهای تجسمی است.

آهنگر ادامه داد: هنرهای تجسمی زبان گویای یک مفهوم خاص فرهنگی با هر زبان و گویشی است و نقش بسزایی در حل معضلات به‌ویژه آسیب‌های اجتماعی دارد.

وی بیان کرد: نکته مهم دیگر، گروه هدف این جشنواره و دخیل کردن نوجوانان و جوانان برای تولیدات فاخر هنری – فرهنگی است.

آهنگر عنوان کرد: جای خالی مازندران در برخی تولیدات جشنواره‌ای ملی کاملا حس می‌شود و در روزهای اخیر جشنواره تئاتر کودکان را داریم که پرچم آن در استان روی زمین مانده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران اعلام کرد: تمام ظرفیت‌ها را پای کار خواهیم آورد تا این رویداد ملی به نحو شایسته‌ای برگزار شود.

آهنگر ادامه داد: به لحاظ موضوعی نیز این جشنواره دارای ارزش است و نمی‌توان از کنار آن به‌راحتی گذشت.

وی با اشاره به لزوم انجام کارهای هم‌افزا از سوی دستگاه‌های متولی برای خدمت به مردم، بیان کرد: از نقاط برجسته این جشنواره، مردمی‌بودن آن است و باید محور اصلی جشنواره‌های فرهنگی خود مردم باشند.

آهنگر، مکان برگزاری را از دیگر نقاط قوت جشنواره سیمرغ برشمرد و گفت: برای هویت‌بخشی به شهرهای تازه تاسیس، برگزاری چنین جشنواره‌های فرهنگی یک ضرورت است تا از استحاله فرهنگی بدور بمانند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با گریزی به ۱۴ آبان روز مازندران متذکر شد: پیشینه درخشان مردم دیار علویان مایه مباهات بوده و حضور گسترده مردم در دفاع‌مقدس، دفاع از حرم و انقلاب اسلامی برگرفته از یک فرهنگ غنی است.

آهنگر بر تبیین تاریخ اصیل و ارزشمند مازندران تاکید کرد و افزود: برای ماندگاری موضوعات و انتقال مفاهیم فرهنگی قطعا زبان هنر بهترین زبان است.

*این جشنواره قله‌ای برای توسعه است

همچنین مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران با اشاره به اینکه وقتی پا به شهر سیمرغ می‌گذاریم ناخودآگاه به یاد شهید احمد کشوری می‌افتیم، گفت: اهتمام مسئولان‌ شهری در برگزاری این جشنواره ملی ستودنی است.

حامد فاضلی کبریا خاطرنشان کرد: مخاطبان محوری این جشنواره گروه سنی نوجوانان و جوانان هستند و در آستانه ۱۳ آبان می‌توان با روحیه استکبارستیزی، فرهنگ ایرانی – اسلامی را گسترش داد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران عنوان کرد: این جشنواره می‌تواند برای توسعه این فرهنگ، یک قله محسوب شود و کارهای بزرگی را انجام داد.

فاضلی بیان کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و شهرستان سیمرغ، تماما پای کار هستند و مکاتبات ملی برای اطلاع‌رسانی تمامی مراکز صورت گرفته تا آثار از اقصی نقاط کشور به دبیرخانه ارسال شود.

*لزوم همت برای جمع آوری آثار

در پایان صفا رنجبر مدیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری فرهنگی – هنری سیمرغ اظهار کرد: از روز نخست واگذاری مسئولیت اجرایی کار هماهنگی و برنامه‌ریزی انجام و بلافاصله کمیته‌ها شکل گرفت و کارگروه‌ها مشخص شد.

وی خاطرنشان کرد: فرصت زمانی محدودی داریم و نیاز به کار جهادی است.

این مسئول ادامه داد: برگزاری یک جشنواره ملی در یک بازه زمانی دو ماهه همراه با داوری و مراسم اختتامیه بسیار سنگینی است.

رنجبر بیان کرد: حجم کار با توجه به فرآیند اجرایی جشنواره یک حجم مضاعفی است.

مدیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری فرهنگی – هنری سیمرغ عنوان کرد: تمام موضوعات جشنواره در سایت جشنواره برگزاری شده و ثبت‌نام هم در همین درگاه انجام می‌گیرد.

رنجبر گفت: این سایت قابلیت تفکیک رشته، نوع اثر، جنسیت، استان و تعداد آثار را دارد و به راحتی گزارش روزانه وصول می‌شود.

وی بر لزوم همت برای جمع آوری آثار تاکید کرد و گفت: این جشنواره نیازمند حمایت ملی و استانی است.

رنجبر اذعان کرد: امکانات و پشتیبانی لازم در شهرستان برای یک رویداد ملی باید فراهم شود و لذا باید حمایت استانی نیز صورت گیرد.

مدیر اجرایی نخستین جشنواره سراسری فرهنگی – هنری سیمرغ مطرح کرد: این رویداد ملی بیش از ۱۱ برنامه جانبی در کنار جشنواره سراسری دارد که اتفاق خاص و بزرگی است که نیاز به همت عظیمی دارد.

گفتنی است: نخستین جشنواره سراسری فرهنگی – هنری سیمرغ برای نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ سال و جوانان ۱۹ تا ۲۶ سال برگزار می‌شود و علاقمندان برای شرکت در این جشنواره می‌توانند به آدرس Simorghfestival.com مراجعه کنند.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *