اخبار استان 11 مرداد 1403 - 4 ماه پیش زمان تقریبی مطالعه: 0 دقیقه
کپی شد!
0

جزییات کامل برگزاری دومین کنگره شهدای مازندران

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران به بیان جزییاتی از فعالیت‌ها در راستای برگزاری دومین کنگره سرافراز شهدای مازندران در مهر ماه جاری پرداخت و پیش اجلاسیه فرزندان معزز شهدای مازندران با حضور ۶هزار نفر برگزار خواهد شد.

به گزارش طاهر آنلاین و به نقل از ایثار مازندران، سعید کهن سال مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران در برنامه زنده تلویزیونی ” ستاره های خاکی” به‌مناسبت دومین کنگره ۱۴هزار و ۵۰۰ شهید مازندران در مهر ماه جاری، اظهار کرد: بعد از تصمیم‌گیری برای برگزاری این کنگره بررسی جدی با تلاش شبانه‌روزی با همکاری سپاه پاسداران مازندران انجام و در نتیجه آن آمار دقیق و واقعی شهدا از ۱۰هزار و ۴۰۰ شهید به ۱۴هزار و ۵۰۰ شهید رسید.

وی افزود: در این زمینه پنج مولفه تعداد پرونده‌های فیزیکی، تعداد مزار، متولدین استان، والدینی که اصالت مازندران دارند و آلاله‌های زهرایی آرمیده در این استان و گنجاندن آن در آمار جدید شهدا درنظر گرفته شد، مثلا ما هزار و ۷۰۰ پدر و مادر شهید داریم که در مازندران سکنی دارند.

*دیداری متفاوت و اهدای دعوت‌نامه

کهن سال با اشاره به جزییاتی از کمیته‌های فعال در این کنگره و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی، خاطرنشان کرد: تجلیل از خانواده‌های شهدا در استان مازندران برای ۲۸ شهریور ماه با ۲هزار و ۱۳۳ تیم ۶نفره در دستور کار است که در هر تیم یک دانش‌آموز و یک دانشجو هم حضور خواهد داشت، همچنین دعوت‌نامه کنگره به دست خانواده‌های محترم در این دیدار به دست خانواده‌ها خواهد رسید.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران ادامه داد: تجلیل از کلیه ایثارگران شاغل در دستگاه‌های اجرایی را نیز در برنامه داریم، تصاویر شهدا در قالب تابلوفرش در حال آماده‌سازی است که تحویل خانواده‌ها شود.

*برگزاری پیش‌اجلاسیه باحضور ۶هزار فرزند شهید

این مسئول اعلام کرد: برای برگزاری پیش اجلاسیه فرزندان معزز شهدای مازندران خود فرزندان شهدا به میدان آمدند، در این راستا استان به هفت منطقه تقسیم شد تا برنامه قبل از کنگره احتمالا در ششم مهر ماه با حضور ۶هزار فرزند شهید مازندرانی برگزار شود.

وی همچنین بیان کرد: فرهنگ ایثار و شهادت باید در باور و اندیشه‌های جوانان و مردم نفوذ کند که لازمه آن کار رسانه‌ای است، تکرار گرامیداشت شهدا ضمن برجستگی حقیقت را آشکارتر خواهد کرد.

کهن سال با اشاره به بی‌اعتمادی خانواده‌های شهدا و مردم نسبت به جمع‌آوری آثار شهدا در طی سال‌های اخیر، تاکید کرد: برای جلب اعتماد و حسب وظیفه در این زمینه اقدامات خوبی صورت گرفته است‌.

*جمع‌آوری آثار ۵۹۴ شهید بی‌اثر

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه آثار شهدا، اعلام کرد: ما حدود ۵۹۴ شهیدی داشتیم که آثاری از آن‌ها نداشتیم که با تلاش تشکل‌های ایثارگری و گروه‌های جهادی فیلم‌ها و عکس‌هایی از آنان جمع‌آوری شد، ۲۰هزار نسخه از آثار شهدا برای اولین بار جمع‌آوری شد، نماسازی و گویاسازی تصاویر شهدا نیز پیشرفت ۹۰درصدی داشت.

این مسئول همچنین از پیاده‌سازی و دسته‌بندی نوار مصاحبه‌های آرشیو شده ۲هزار اثر به مدت هزار ساعت، انجام مصاحبه از ۴هزار و ۵۰۰ خانواده‌های شهدا و جانبازان ۷۰درصد، تایپ تمامی وصیت‌نامه‌های شهدا و قراردادن در یک سرور مرکزی، ایجاد ۴ کارگاه آموزشی در مناطق مختلف استان ، چاپ وصیت‌نامه‌های شهدا، راه‌اندازی اتاق ایزوله برای حفظ آثار شهدا و جمع‌آوری ۱۰هزار قطعه عکس مربوط به لشکر ۲۵ کربلا خبر داد.

وی علت جمع‌‌آوری اسناد و آثار شهدا را، ایجاد بانک اطلاعاتی جامع عنوان کرد و گفت: در این راستا بخشی از اعتبار برای بارگزاری همه این آثار در یک سرور مرکزی و در دسترس قرار دادن آن برای عموم مردم، فراهم شد، البته ما باتوجه به بودجه یک درصدی نهادهای اجرایی طی تفاهم‌نامه‌ای به خودشان محول شد.

کهن سال، برگزاری محفل قرآنی باحضور اساتید بین الملل قرآن کریم در ۲۳ شهریور ماه، اجلاسیه شهدای غریب در اسارت به تعداد ۷۴ شهید در ۲۸ شهریور، اکران فیلم کوتاه ۱۳۳ با موضوع عملکرد لشکر ۲۵ کربلا از زمان جنگ تحمیلی تاکنون، برگزاری اجلاسیه شهدای ارتش با حدود ۲هزار و ۸۶ شهید ارتشی در مهر ماه، برگزاری کنگره ملی سردار شهید طوسی در تهران، برگزاری برنامه الماس‌های درخشان همزمان با سالروز ورود آزادگان، تولید بالغ بر ۲هزار و ۵۰۰ اثر در قالب تاریخ شفاهی، تولید ۱۴ اثر تئاتر فاخر، تولید ۵ موش‌گرافی، پنج سروده‌ فاخر، تولید و چاپ کتاب به تعداد هشت کتاب، انیمیشن فاخر شال سرخ، تولید مستند کوتاه و بلند به تعداد ۱۰اثر، مستند حماسه جنگل در ششم بهمن ماه، همایش شهدای بین الملل جبهه مقاومت در آمل و برگزاری یادواره‌های شهدای مختلف در پیش اجلاسیه کنگره را بخشی از فعالیت‌ها در راستای برگزاری دومین کنگره شهدای مازندران اعلام کرد.

*افزایش سرانه درمان و حقوق ایثارگران

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران ادامه داد: گاهی ارائه خدمات به جامعه ایثارگری امتیاز نیست، ۲۶ صنف در کشور داریم که می‌توانند ازسهمیه دانشگاه استفاده کنند اما فقط سهمیه جامعه ایثارگری به چشم می‌آید.

این مسئول گفت: اعتبار سرانه درمان هر ایثارگر در سال ۱۴۰۱، ۱۷۴هزار تومان بود امروز با رشد به ۹۳۰هزار تومان رسید، همچنین مبلغ ۲میلیون و ۷۰۰ حقوق والدین شهدا در دولت شهید رئیسی به ۱۵میلیون تومان رسید.

وی گفت: با توجه به کهولت سن و هزینه های مضاعف جهت پرستاری از این عزیزان مشکلاتی وجود دارد. با وجود هزار و 220 قرارداد با مراکز درمانی استان شامل درمانگاه ها، بیمارستانها، کلینیک و پارا کلینیک و بخشهای خصوصی مشکلاتی داریم که به دستور استاندار این مشکلات پیگیری خواهد شد.

کهن سال ادامه داد: در حوزه اشتغال آزمون در سال ۱۴۰۱ برگزار شد طبق بند ج ماده ۸۸، ۲۵۰ فرزند شهید جذب شدند، امسال نیز ۳۶۷ نفر در این آزمون قبول شده و چهار ماه دیگر با آزمون بعدی بند ج بقیه تعیین و تکلیف میشوند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با بیان اینکه در حوزه کارآفرینی ایجاد شغل پایدار در برنامه است، بیان کرد: نسبت به جذب اعتبارات خوداشتغالی موفق عمل کردیم.

این مسئول با اشاره به پرداخت وام مسکن در حوزه مسکن، عنوان کرد: طبق قانون باید زمینی به قیمت منطقه ای سال ۱۳۶۳ در اختیار ایثارگر قرار بگیرد اخیرا بخشی در بهشهر و برنامه ریزی در غرب استان زمینی جنگلی و جلگه ای چنانچه تغییر کاربری شود تفاهم نامه مبادله خواهد شد و امیدواریم که به این بخش در شورای مسکن استان به نتیجه برسد.

*نوید برای جانبازان ۷۰درصد بستری

وی گفت: ۷۰درصد از قوانین خدمات رسانی به ایثارگران به حق ما اجرا نمی‌شود که ممکن است به‌دلیل محدودیت ها عدم شفافیت و تفسیر از قوانین و عدم تامین اعتبار پیوست این قانون و یا عدم دغدغه مندی بعضی از مسئولین اجرایی نشد که امیدواریم شاهد ارتقا، نگاه تکریم، اقدام و عزت‌مندانه در دستگاه های اجرایی باشیم.
کهن سال با اشاره به تبدیل وضعیت ۱۷هزار و ۵۰ نفر از جامعه ایثارگری در استان، به جانبازان ۷۰درصد بستری در مجموعه امام علی (ع) نوید داد و گفت: با اعتبار مصوب سفر رئیس جمهور شهید حدود ۶۵میلیارد تومان برای تکمیل این مرکز و فاز بعدی یعنی آمفی تئاتر و مجموعه فرهنگی، خانه ایثار و نگهداری والدین خاص شهدا جذب شد‌.

مدیرکل بنیاد شهید و امورایثارگران مازندران با بیان اینکه ساماندهی گلزار شهدا را از ۶۱درصد به ۸۱درصد رساندیم و با یک رشد افزایشی و قابل توجهی مواجه بودیم، اذعان داشت: در استان مازندران ۶۱ تشکل ایثارگری فعال داریم، این تشکلها در انسجام بخشی جامعه معزز ایثارگری، برنامه های عملیاتی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نقش اثرگذاری دارند.

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *