در حالیکه هنوز نفس چندین ساله پرداخت اقساط خودرو مالکین در طرح قبلی آرام نشده، مسئولین با بهانه حمایت از محیط زیست و جلوگیری از آلایندگی (بخوانیم حمایت از خودرو ساز)طرح اسقاط را با جدیت پی گرفتهاند کهدر بواقع در این میان کسی بهفکر درآمد قشر ضعیفی که با مشقت در پی تامین آبرو و زندگی هستند، نیست.
طاهر آنلاین، یادداشت گرچه اسقاط خودروهای فرسوده در بقا و حفظ محیطزیست بسیار حائز اهمیت است و خودروهایی با سن بالا که آلایندگی زیاد دارند باید از گردونه حمل ونقل جاده خارج شوند، اما مسئولین باید به نکاتی قابل تامل و البته ضروری در رعایت حقوق هموطنانی که گاها غالب آنان از طریق همین خودروها امرا معاش دارند، توجه کنند.
در برههای از زمان که تنگی معیشت فاصله طبقاتی را بیش از هر زمانی مشهود و قابل درک کرده و خط فقر نه دو رقمی که به نزدیکی ۲۰میلیون تومان درآمد ماهانه رسانده و از طرفی درآمد حتی پایینتر از ۳ و یا ۴ میلیون تومانی حقوق ماهانه، عملا فقر این عده کثیر، به مرگ منجر شده و اینها در واقع به مرده متحرک تبدیل و ادامه حیات دارند! باید راهکاری نه خداپسندانه، که انسان پسندانه ایجاد کرد.
اینکه با شعار و تبلیغ و بوق و کرنای ساختگی در جهت تامین منافع مقتصدین و خونآشامان ملت، هر از چند گاهی با بهانه حفظ محیطزیست ابزار معیشت عدهای را ستانده و جیب خالی آنان را خالیتر و حسابهای میلیاردی خونآشامان اقتصادی و خودروسازان و همدستان دولتی شأن را از پر پر تر کنند! برای جامعه اسلامی برازنده نیست.
اگر میبینید یا شنیدهاید، مثلا فلان کشور غربی یا حتی حوزه عربی چنین اقدامی دارند، باید به این نکته هم نگاه داشت که هرگز از جیب مردم خودشان برای حفظ محیطزیست هزینه نمیکنند، بلکه در این راه سهم زیادی از جیب دولت و بعضا سرمایهگذاران و خودروسازانش پرداخت میشود تا ضمن تامین رفاه مردم از بهرهمندی خودرویی نو و مفید بدون عیب و دردسر، محیط عاری از آلایندگی همراه شود.
اما در کشور به اصطلاح اسلامی ما فقط چاپیدن، در فقر نگه داشتن و گاها همیشه در تنگنا داشتن ملت از باب پرداخت قسط با این شیوه خبیثانه و کثیف قلمداد میشود و جالب آنکه با افزایش بسیار ناجوانمردانه قیمت خودرو، که نه خدا ، نه پیامبر خدا و ائمه ع و نه عقل سلیم و وجدان پاک آن را قبول میکند! در صدد فریب مردم با شیوههای فریبکارانه تبلیغاتی و البته منت بر آنان با به میان کشاندن الویت واگذاری خودرو به مشمولان طرح اقساط! هستند.
در حالی که در مرتبه گذشته، با اجرای قبلی طرح مذکور مردم هنوز درگیر پرداخت قسط خودرو اولیه خود، که اینک به حساب مسئولین فرسوده شده هستند و هنوز بخشی از آن قسط باقیمانده، باید این بار هم لاجرم اسیر طرح اجباری حذف خودروی فرسوده شوند و داستان قسط تکرار شود و راحتی بسراغشان نیاید!
عجبا چرا کسی بفکر ملت نیست، اگر راست میگویند و حفظ محیط زیست برایشان مهم است و چیز دیگری در سایه قرار ندارد! یکبار با هزینه دولت خودرویی نو تحویل این مردم شده بدون آنکه ریالی یا تومانی از صاحبان خودروهای فرسوده دریافت شود!