دبیر کنگره غدیر گفت: برگزاری رویداد فرهنگی کنگره بینالمللی غدیر و ترویج نهجالبلاغه میتواند بستر معنوی فضای کشور را به سمت فعالیتهای علوم دینی سوق دهد.
به گزارش طاهر آنلاین، حجتالاسلام عباسعلی ابراهیم در نشست خبری بهمناسبت برگزاری نخستین کنگره بینالمللی غدیر و ترویج نهجالبلاغه به میزبانی مازندران، اظهار کرد: رویدادهای فرهنگی میتواند بستر معنوی فضای کشور را به سمت فعالیتهای علوم دینی سوق دهد.
وی از مکاتبه فراخوان عمومی مقالات این کنگره به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی به مراکز دانشگاهی و حوزوی از سال ۱۴۰۰ خبر داد و افزود: بنیاد بینالمللی غدیر با همکاری دفتر نماینده ولی فقیه، استانداری مازندران، حوزههای علمیه و دانشگاهها در ۲۷ مهر ماه امسال در مجتمع فرهنگی و رفاهی فراجا برگزار میکند.
ابراهیمی با بیان اینکه ترویج فرهنگ غدیر و نهجالبلاغه نخستین کنگره بینالمللی راهکارهای گسترش این فرهنگ در جهان هدف مهم برگزاری کنگره غدیر است، گفت: فرهنگ غدیر میتوان الگویی حکومتی آشنایی برای جوامع انسانی باشد.
دبیر اجرایی بنیاد بینالمللی غدیر تاکید کرد: نهج البلاغه گنجینه بیکران معارف اسلامی است و نیازهای ضروری جوامع انسانی از طریق گسترش فرهنگ غدیر و ترویج نهج البلاغه تامین میشود.
این مسئول با اشاره به مشکلات عصر حاضر اضافه کرد: فرهنگ غدیر و نهج البلاغه حل مشکلات عصر حاضر، مقابله با بحرانهای مختلف است.
وی به درنظر گرفتن ۱۲ عنوان برای مقالات غدیر و ۱۵ عنوان برای مقالات ویژه نهجالبلاغه اشاره و تصریح کرد: غدیر و پیامهای جهانی آن، تبیین مبانی معرفتی فرهنگ غدیر در قرآن، فرهنگ غدیر از نگاه متفکران و اندیشمندان غیرمسلمان، غدیر از منظر حضرت علی(ع)، نقش و رسالت رسانهها در گسترش جهانی فرهنگ غدیر، نقش مروجان و پژوهشگران جهانی فرهنگ غدیر، نقش انقلاب اسلامی در گسترش جهانی غدیر، اتحاد و انسجام اسلامی با رویکرد واقعه غدیر، نقش فرهنگ غدیر در انقلاب جهانی حضرت ولیعصر(عج)، تبیین جایگاه فرهنگ غدیر در فرهنگ عامه، نقش زمامداران شیعه طبرستان در گسترش فرهنگ غدیر، ضرورتها و راهکارهای توسعه از موضوعات مهم و محوری مقالات محسوب میشود.
ابراهیمی همچنین تاکید کرد: مقالات کنگره غدیر مجوز آی سی دارد و تاکنون ۳۰۲ مقاله توسط ۳۶۷ پژوهشگر به دبیرخانه رسیده که ۶۹ درصد مقالات از مازندران بوده است، در نخستین کنگره بینالمللی غدیر ۲۸ مقاله برگزیده این رویداد فرهنگی و معنوی شده است، ۱۶۷ مقاله بهعنوان چکیده در مرحله دوم داوری مورد توجه قرار گرفت.
دبیر اجرایی بنیاد بینالمللی غدیر و دبیر کنگره همچنین گفت: مقالههای برگزیده در مجموعه مقالات کنگره چاپ شده است که از این کتاب در روز برگزاری کنگره رونمایی میشود، تامین اعتبار این رویداد فرهنگی مردمی بوده و تاکنون هیچ ردیف اعتباری دولتی برای کنگره غدیر تعیین نشد.
این مسئول اظهار کرد: مهمانان و پژوهشگران علوم دینی و دانشگاهی در عرصه بینالمللی در نخستین کنگره غدیر و نهجالبلاغه در ساری همچون آیتالله صدیقی و استاد دین پرور از مدعوین کشوری و پژوهشگران علوم دینی از الجزایر و پاکستان سخنرانان ویژه نخستین کنگره بینالمللی غدیر در ساری حضور دارند، نمایشگاه کتاب با رویکرد نهجالبلاغه، غدیر و مهدویت، معرفی مشاهیر و مفاخر دینی و فرهنگی مازندران، صنایع دستی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از برنامههای جنبی نخستین کنگره غدیر در مازندران است.
وی در پایان با اشاره به چالشهای برگزاری نخستین کنگره بینالمللی غدیر، اذعان داشت: وجود محدودیت در رسانههای الکترونیکی سبب شد تا ارتباط دبیرخانه با صاحبان مقاله با مشکل مواجه شود.