اولین همایش فرصت های سرمایه گذاری ساری و میاندورود با حضور استاندار مازندران، فرمانداران ساری و میاندورود، نمایندگان مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی و جمعی از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران در سالن همایش اتاق بازرگانی مرکز استان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار طاهر آنلاین، حسینی پور استاندار مازندران این همایش را بسیار با اهمیت برشمرد و گفت :خروجی این همایشها یک گفتمان مشترک است،7 همایش دیگر نیز داریم و در بهمن ماه همایش بین المللی در مازندران خواهیم داشت.
وی گفت: این گفتمان واحد و غالب در مازندران پیامی را در عرصه ملی و بین المللی باید داشته باشد، مردم متمدن مازندران با تمدن درخشان در قبل و بعد از اسلام نباید چنین وضعیتی داشته باشند.
حسینی پور اعلام کرد: مازندران رتبه اول کشاورزی ،رتبه اول تولید برنج و کیوی و تولید کننده 14 محصول در کشور است و بخش اعظم سبد غذائی کشور را تامین می کند ،مازندران با داشتن 3 بندر مهم در استان و 3 فرودگاه مهم دربرخی بخشهای اقتصادی عقب مانده و نیازمند تحرکات جهشی است.
استاندار مازندران عنوان کرد: متاسفانه صنایع مادر در استان راه نیفتاده و 98 درصد نیازمندی های استان از طریق مالیات تحصیل می شود که زیبنده استان نیست.
حسینی پور در ادامه افزود: احیای ظرفیتهای نهفته در استان اهمیت دارد ،برخی معادن در استان بهره برداری نشده تا در خدمت معیشت مردم باشد و با وجود 470 کیلومتر ساحل دریا در مازندران کشتی تفریحی نداریم و خوشبختانه مجوز خرید کشتی کروز را گرفتیم که به محض صدور مجوز 5 سرمایه گذار مراجعه کردند ،حضور سفرای 10 کشور عضو اکو و مذاکره با 14 سفیر در حوزه گردشگری و سرمایه گذاری اقتصادی نشان از توانمندی های مازندران و علاقمندان سرمایه گذاری دارد.
عالی ترین مقام دولت در استان مازندران علت عقب ماندگی این استان را تفکرات شخصی برخی مدیران دانست و هشدار داد: قطار توسعه این استان به حرکت درآمده است و هر مدیری که نخواهد همراهی کند عزل خواهد شد و ما همراه با مسئولین اجرائی در مقابل این تفکرات ایستادهایم، مفسدینی که برای سهم خواهی جلو توسعه را گرفته اند و موانع سرمایهگذاری ایجاد کرده اند ،جریان انقلابی اجازه فساد را به آنان نخواهد داد.
وی عنوان کرد: دستگاههای مسئول نظارتی استان، با تمام قوا با ریشه های فساد در استان برخورد کنند تا فضاهای عمومی استان آزاد شود.
استاندار مازندران تصریح کرد: اگر بیکاری را کم کنیم و در تامین معیشت و امنیت اجتماعی برنامه داشته باشیم رشد و تحول و فرصت سرمایه گذاری پیش خواهد آمد، بر اساس مرکز آمار مازندران هوشمندترین جمعیت کشور را دارد.
حسینی پور احترام به سرمایه گذاران را واجب دانسته و گفت :سرمایه گذاران می توانند با تعیین حوزه سرمایه گذاری در پنجره واحد ثبت سفارش نمایند و ما با پیگیری خودمان ظرف یک ماه مجوز لازم را صادر می کنیم ،خوشبختانه بدنه کارشناسی استان سالم است، جمهوری اسلامی ایران حرم است و ما می توانیم کریدور منطقه زیارتی سیاحتی جهان اسلام را فراهم کنیم و از این راهها شغل ایجاد کنیم و ثروت را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: علاوه برتامین منابع مالی از طریق بانکها ،22 روش برای تامین مالی وجود دارد.
استاندار مازندران در پایان گفت: بزرگترین مولدسازی در طول تاریخ دولت در حال انجام است ،استان مازندران در پیروزی انقلاب ،حفظ و نگهداری آن با تقدیم 10 هزار و 400 شهید و پس از آن با تامین غذایی کشور و خدماتی که در حد ملی ارائه می کند مستحق تعالی و رشد است و ما مسئولین موظف هستیم بابت عقب ماندگی ها از مردم عذر خواهی کنیم و تلاش کنیم مازندران را به تراز قابل قبولی در حوزه اقتصادی برسانیم و خداوند ما را در این هدف بزرگ یاری کند.
در این همایش نوبخت فرماندار ساری ضمن تشکر از دست اندرکاران این همایش گفت:شهرستانهای ساری و میاندورود در حوزههای مختلف گردشگری ،تاریخی و طبیعت با داشتن فرودگاه ،راه آهن و حوزه های زیر ساختی جاذب گردشگران و یرمایه گذاران بوده و نگینی برای کشور است.
وی اظهار داشت: به گزارش کارشناسان 123فرصت در این دو شهرستان وجود دارد و بر اساس اصول نیاز و استقرار و اهلیت بنا داریم فرصتها را آماده کنیم و ساری و میاندرود را یک کارگاه اقتصادی کنیم.
نوبخت تاکیدکرد: برای رسیدن به توسعه نیازمند تحول ذهنی و رفتاری در مقابل سرمایه گذاران هستیم. ما در ساری و میاندورود پر از دارایی هستیم و باید این دارایی تبدیل به رفاه عمومی شود و رشد اقتصادی منتج به امنیت می شود.
وی ادامه داد :بعد از 4 دهه باید کارخانه توسعه ایجاد کنیم که نیازمند دو خط تولید رفاه و رضایت باشد و امید است برای رفاه اجتماعی و تحقق شعارسال و منویات رهبری با همکاری سرمایه گذاران فرصتهای خوبی برای رضایت مردم بوجود آید.
هاشمی رئیس کل اداره اقتصاد و دارائی استان مازندران در این همایش در خصوص شاخص های اقتصادی مازندران گفت :سهم شاخص کشاوری مازندران 21 درصد است و این شاخص در ساری 24.3 درصد و در میاندرود 3 درصد است.مطابق سرشماری سال 95 نرخ رشد متوسط جمعیت ساری 0.4 درصد با جمعیت 524 هزار نفر است.
هاشمی یک مدل مفهومی سرمایه گذاری در مازندران را ارائه داد و گفت :سرمایه گذاری با ارزش سرمایه فرق دارد ،123 فرصت جدید سرمایه گذاری برای این 2 شهرستان پیش بینی شده است و بهبود فضای کسب و کار نیز مهم است که مازندران رتبه پنجم بهبود فضای کسب و کار را دارد.وی متوسط زمان لازم برای هر مجوز ثبت محور را 6.1 روز و مجوزهای تایید محور 11.3 روز است، فرصتهای سرمایه گذاری 123 طرح شامل 84 پروژه برای ساری و 42 پروژه برای میاندورود 1438 یورو حجم سرمایهگذاری است.
زارعی نماینده مردم ساری و میاندرود در این همایش به فرصتهای موجود در حوزه های مختلف این دو شهرستان اشاره کرد و گفت:مازندران در حوزه کشاورزی تولیدکننده یک میلیون تن برنج، 3 میلیون تن مرکبات ،25 درصد شیلات و 12 درصد مرغ سفید است و این گردش مالی باید مشخص شود تا فرصتهایی ایجاد نماید.
زارعی تاکید کرد: افزایش صنایع تبدیلی در اینده شهرستان اهمیت دارد و تسهیل فضای کسب و کار برای سرمایه گذاران ایجاد شود تا منفعت حاصل کنند، سرمایه گذار در میدان است ،علیرغم اثرات وضعی میزان سرمایه گذاری ضعیف است ،کارهای خوبی در حال انجام است و تغییر کاربری زمین در مازندران سخت است و لذا بهتر است شهرکهای صنعتی را گسترش دهیم.
بابایی کارنامی دیگر نماینده مردم ساری و میاندرود در این همایش اظهار داشت: همگان مطلع هستند که زمین،سرمایه،نیروی کار و تکنولوژی 4 بعد سرمایه گذاری هستند و مازندران در هر 4 ظرفیت از استانداردهای لازم برخوردار است، ما غفلتهای فراوانی داشتیم از جمله وادادگی سیاسی و کم کاری مسئولین .ابزار رشد اقتصادی علم و دانش و حمایتهای همه جانبه است ،در تمام دنیا رشد اقتصادی به مردم واگذار می شود که در مازندران این امر تنها شعار بوده است ،البته استاندار مازندران در حمایت از سرمایهگذاران به خوبی عمل کرده است و ما دست سرمایهگذاران را می بوسیم.
بابایی کارنامی گفت: ظرفیتهای خدادادی مازندران با دانش بنیان کردن آن و تحویل آن به فعالان اقتصادی، گسترش صنایع تبدیلی و شهرکهای صنعتی و مولدسازی داراییهای دولت میتواند سبب افزایش سرمایهگذاری در استان شود.
مهاجر دارابی رئیس اتاق بازرگانی استان مازندران در این همایش گفت: اگر مشکلات اداری و مالی حل شود و مدیران میانی تصمیمهای شخصی نگیرند و در جهت منافع و مصالح کشور پیش بروند اتفاقات خوبی خواهد افتاد.
وی افزود: شرکتهای قدیمی باید نوسازی شود که نیاز به سرمایه ثابت دارد و مدیر عاملان بانکها باید تامین مالی کنند تا در اسرع وقت مشکلات حل شود.
انتهای پیام/ مهوش محمودی