اجتماعی 21 مرداد 1402 - 1 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 1 دقیقه
کپی شد!
0

الزامات سفر زیارتی اربعین و شرایط صدور گذرنامه

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران با اشاره به الزامات سفر زیارتی اربعین بر رعایت هشدارهای انتظامی از سوی زائران تاکید کرد.

به گزارش پایگاه خبری طاهر آنلاین، سیدجعفر ساداتی معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران با اشاره به الزامات سفر زیارتی اربعین بر رعایت هشدارهای انتظامی از سوی زائران تاکید کرد.

وی با تسلیت ایام اربعین حسینی (ع)، گفت: تمامی امکانات فراجا در بخش گذرنامه برای ارائه خدمات مطلوب به متقاضیان به کارگیری شده تا هموطنان بتوانند در این گردهمایی بزرگ حاضر شوند.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران با اشاره به افزایش تقاضای گذرنامه‌های زیارتی در طول ایام اربعین حسینی، افزود: با توجه به افزایش تقاضای اخذ گذرنامه زیارتی، مدت زمان صدرو گذرنامه تا یک هفته خواهد بود و زائران اربعین حسینی لازم است قبل از اقدام به سفر نسبت به دریافت گذرنامه خود اقدام کنند.

ساداتی تصریح کرد: صدور گذرنامه‌های عادی و بین‌المللی برای متقاضیان با مراجعه حضوری آنان به مراکز پلیس +۱۰ انجام می‌شود که هم برای سفر به اماکن زیارتی همچون کربلا و نجف و هم سفرهای خارجی قابلیت بهره‌برداری دارد.

وی با بیان اینکه گذرنامه زیارتی فقط برای ایام محرم و صفر بوده و برای سفر اربعین کاربرد دارد، افزود: متقاضیان گذرنامه زیارتی می‌توانند بدون مراجعه حضوری و از طریق نرم افزار «پلیس من» برای دریافت گذرنامه خود اقدام کنند که این گذرنامه‌ها با اعتبار ۵ ساله و با قیمت یک هشتم گذرنامه‌های قبلی یعنی ۵۰ هزار تومان صادر و از طریق پست به درب منزل آنان ارسال می‌شود.

ساداتی خاطرنشان کرد: متقاضیانی که امکان دریافت گذرنامه به صورت الکترونیکی برای آنان فراهم نیست می‌توانند با مراجعه حضوری به ادارات گذرنامه پلیس امنیت عمومی استان در شهرستان ساری و یا شهرستان‌های بهشهر، قائم‌شهر، بابل، آمل، بابلسر، نور، نوشهر و تنکابن برای دریافت گذرنامه اقدام کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه برای صدور گذرنامه زیارتی متقاضیان باید اصل شناسنامه، کارت ملی و یک قطعه عکس جدید به همراه داشته باشند، افزود: برای صدور گذرنامه رضایت‌نامه پدر برای فرزندان زیر 18 سال و رضایت همسر از دفترخانه اسناد رسمی برای زنان شوهردار الزامی است.

معاون فرهنگی و اجتماعی فرماندهی انتظامی مازندران در تشریح الزامات دریافت گذرنامه برای دانشجویان، طلاب، سربازان وظیفه و مردان سنین ۱۸ تا ۵۰ سال، گفت : دانشجویان و طلاب باید مجوز خروج از کشور را از وظیفه عمومی اخذ و در سایت سخا ثبت‌نام کنند، علاوه بر اینکه این افراد نیاز به پرداخت وثیقه برای خروج از کشور ندارند.

ساداتی با بیان اینکه متولدان سال ۱۳۸۴ به بعد برای دریافت مجوز خروج از کشور نیاز به مراجعه به وظیفه عمومی ندارند، بیان کرذ: مردان رده سنی ۱۸ تا ۵۰ حتما باید کارت پایان خدمت الکترونیکی ارائه دهند ضمن اینکه سربازان وظیفه برای اخذ گذرنامه باید مجوز حفاظت اطلاعات یگان خود را ارائه دهند.

وی به متقاضیان سفر زیارت اربعین حسینی، هشدار داد: برای دریافت ویزا از طریق مراجع رسمی اقدام و از تحویل مدارک هویتی و گذرنامه خود به دیگران و افراد ناشناس خودداری کنند، به تبلیغات دروغین در فضای مجازی در خصوص دریافت ویزای اربعین با قیمت ارزان و در کمترین زمان ممکن توجه نکنند، برای دریافت ارز مورد نیاز به مراکز و صرافی‌های مجاز مراجعه و از خرید ارز در نقاط مرزی و دلالان ارزی جداً خوداری کنند، برای شرکت در مراسم اربعین حسینی و جهت تهیه بلیط، به مراکز و آژانس‌های مسافرتی معتبر مراجعه و از پرداخت هرگونه وجه و تحویل اسناد و مدارک به افرادی که مدعی اعزام زائر به عتبات عالیات هستند پرهیز کنند.

ساداتی با بیان اینکه ورود غیر قانونی به کشور عراق ۶ماه زندانی دارد، گفت: زائران باید توجه داشته باشند که در صورت دریافت ویزا از مراکز غیررسمی، پلیس در مرزهای خروجی با امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مستقر بوده و ویزاها و گذرنامه های جعلی به راحتی شناسایی شده و از ادامه سفر آنان جلوگیری خواهد شد.

*خجالتی بودن کودکان و راهکار درمان

نرگس رضازاده کارشناس ارشد روانشناسی، گفت: مراقب باشید که به فرزندتان برچسب خجالتی نزنید و اجازه ندهید دیگران هم روی فرزندتان برچسب خجالتی بزنند.

وی افزود: بیشتر بچه‌ها در دوره‌هایی از زندگی شان خجالتی هستند اما بعضی دیگر تحت تاثیر منفی خجالتی بودنشان قرار می‌گیرند در مواردی که میزان خجالتی بودن کمتر است والدین می‌توانند به کودک کمک کنند، اما اگر خجالت کودک زندگی روزمره‌اش را تحت تاثیر قرار داده یا کودک مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی، اختلال اضطراب جدایی و اختلال فراگیر است لازم است از روانشناس کمک بگیرند.

مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتری ۱۲ بابلسر بیان کرد: معمولا چند عامل در کنار هم باعث رفتارهای خجالتی کودک می‌شوند مثل ژنتیک، شخصیت، همچنین بچه‌ها رفتارهای افرادی که الگوی آنها هستند را یاد می‌گیرند و تقلید می‌کنند والدینی که خودشان خجالتی هستند این رفتارها را به فرزندانشان آموزش می‌دهند.

رضازاده اضافه کرد: بچه‌هایی که احساس دلبستگی ایمن با والدینشان ندارند یا مراقبانی با رفتارهای متضاد دارند دچار اضطراب شده و ممکن است رفتاهای خجالتی از خود بروز دهند.

وی تصریح کرد: والدین بیش حمایتگر هم حس ناامنی و ترس در موقعیت‌های جدید را به کودک القا می‌کنند، یا بچه‌هایی که توسط افراد مهم زندگی شان مثل پدر و مادر ، خواهر، برادر یا افراد فامیل و دوستان مورد انتقاد شدید یا سوءرفتار قرار می‌گیرند تمایل به گوشه‌گیری و رفتارهای خجالتی دارند، درمان کمرویی کودکان فقط با شناسایی و درمان علت به وجود آورنده آن محقق می‌شود.

کارشناس ارشد روانشناسی بیان کرد: مراقب باشید که به فرزندتان برچسب خجالتی نزنید و اجازه ندهید دیگران هم روی فرزندتان برچسب خجالتی بزنند بچه‌ها (حتی بزرگسالان) براساس برچسب‌هایی که دیگران به آنها می‌زنند رفتار می‌کنند.

رضازاده با اشاره به اینکه حمایت گر و همدل باشید و شرایط او را درک کنید، افزود: تهدید کردن کودک برای اینکه خجالتی نباشد بدترین کار است؛ این کار سبب می‌شود که کودک نسبت به این موضوع جبهه بگیرد و حتی اضطرابش هم بیشتر شود.

وی با بیان اینکه اگر در گفت و گویی فرزندتان پاسخ نمی‌دهد به جای او جواب ندهید، افزود: رفتار خوب و مثبت او را تحسین کنید، در کارهای ساده از او کمک بگیرید و صرف نظر از اینکه به درستی انجام می‌دهد یا نه از او قدردانی کنید.

کارشناس ارشد روانشناسی با اعلام اینکه از حمایت بیش از حد و کنترل فرزندان جدا خودداری کنید، گفت: سعی کنید با کمک فرزندتان برخی رفتارها را تعیین و انجام آنها را تمرین کنید، توجه کنید که باید از قدم‌های کوچک شروع کنید برای بعضی بچه‌ها سلام کردن هم ممکن است کار سختی باشد.

 

نویسنده
زری طاهری
مطالب مرتبط
  • نظراتی که حاوی فحش و افترا به هیچ عنوان پذیرفته نمیشوند
  • حتما با کیبورد فارسی اقدام به ارسال دیدگاه کنید فینگلیش به هیچ هنوان پذیرفته نمیشوند
  • موارد درگیری با کاربران در پاسخ به نظرات دیگر کاربران پذیرفته نمی‌شود.
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *